Şenyaşar ailesinden ‘pazarlık’ iddiasına tepki: Tek talebimiz adalet

Urfa’da katledilen yakınları için Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesi, gazeteci Barış Terkoğlu’nun AKP Genel Merkezi’nde bazı görüşmeler yapıldığı iddiasına yanıt verdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021 tarihinde başlatılan nöbet eyleminin 465’nci gününde adalet mücadelesini sürdüren aile, Türk basınında yer alan bazı iddialara yanıt verdi.

Ferit Şenyaşar, "Annem ile birlikte 4 yıldır bir hakikat mücadelesi veriyoruz” dedikten sonra MHP dışında tüm siyasi partilerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Şenyaşar, "Milletvekilleri ile konuşuyoruz. Zaman zaman adalet arayışımızı Ankara’ya da taşıyoruz. Ankara’ya gittiğimizde de MHP hariç bütün siyasi partilerin genel merkezleri ile görüştük. Ailece katliama uğradık, katliamdan sonra iftiraya maruz kaldık, bundan dolayı hukuk işlemedi. Biz de hakikatin ortaya çıkması için herkes ile görüşüyoruz. Davamız insani bir davadır, parti üstü bir durumdur. Hiç kimseye bu mücadele boyunca kapımızı kapatmadık” dedi.

Ferit Şenyaşar, Elazığ Cezaevi'nde 4 yıldır tekli hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın “Pazarlık konusu” olmadığını belirtti.

Şenyaşar şunları ekledi: “Hukukun, adaletin sağlanması için herkesten destek istiyoruz. Ortada büyük bir hukuksuzluk var. 3 insanımız katledildi. Hala dava açılmadı. Kardeşim tek kişilik hücrede tutuklu. Adalet sağlanmadan biz hiçbir uzlaşıyı kabul etmiyoruz. Kardeşim 4 yıldır üstünlerin talimatı ile tutuklu. Meşru müdafaa kapsamında yargılanması gerekirken tutuklandı. Adalet sağlanırsa kardeşim bırakılır.”

 Kardeşinin hukuksuz yere tutuklu olduğunu belirterek, serbest bırakılmasını isteyen Ferit Şenyaşar,  şöyle konuştu: “Türkiye bir hukuk devleti ise hukuk işlenirse özgürlüğüne kavuşacak. Bazı gazeteciler köşe yazılarında bizim adalet arayışımıza dair yazılar kaleme alıyor. Biz kimseye kapıları kapatmadık. Herkes ile görüşüyoruz. Sadece bir parti ile değil, vicdan sahibi olan STK, insan hakları savunucusu herkes ile görüşme halindeyiz. Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Bu hukuksuzluk giderilmeden mücadele etmekten geri adım atmayacağız. Taleplerimiz hukukidir. Yargı erki, devlet erkanı, hükümete ve herkese sesleniyorum; Bu davayı herkes çok iyi biliyor. Biz kurban seçildik. Artık adalet sağlansın, kardeşim serbest bırakılsın, bizde normal hayatımıza dönelim.”