Şenyaşar ailesine bayram ziyaretleri

Urfa’da katledilen yakınları için 490 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesine sivil toplum ve hukuk örgütleri bayram ziyaretinde bulunarak dayanışmalarını ifade etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Eylemin 490’ıncı gününde yeniden Urfa Adliyesi önündeki "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak bilinen alana gelen aileyi, bayramın üçüncü gününde Siverek Emek ve Demokrasi Platformu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi yönetici ve üyeleri ziyaret etti.

Avukat Serdar Tüm, ziyaret sırasında yatığı konuşmada, "Ailenin bayramlarını kutlamak ve taziyelerini kurabilmeleri için adaletin yerini bulması gerekiyor. Platform olarak Emine anne şahsında adalet talebi olan tüm annelerin yanındayız" dedi.

ÖHD Urfa Şubesi Eşbaşkanı İbrahim Halil Öyke ise, "Şenyaşar ailesinin haklı talepleri henüz yerine getirilmediği için aile bayramda da burada. Ailenin hukuki temelde olan taleplerinin bir an önce karşılanması için aileye hem bayram ziyareti hem de destek ziyaretinde bulunduk. Şenyaşar ailesinin talepleri karşılanana kadar bizler de kendilerinin yanında durmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.