Şenyaşar’dan Erdoğan’a: Bizi katleden vahşileri vekil yaptınız

Emine Şenyaşar, Türk Adalet Bakanlığı önündeki eyleminin 110’uncu gününde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bizi katleden bu vahşileri tutup vekil yaptınız. Kendinizi dünyaya rezil ettiniz” dedi.

EMİNE ŞENYAŞAR

Riha’nın Pîrsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Riha’dan Ankara’ya, Türk Adalet Bakanlığı önüne taşıdığı Adalet Nöbeti 110’uncu gününde. 

Saldırıdan sağ kurtulan oğlu DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile her gün nöbet tuttuğu yere gelen Emine Şenyaşar, “Normalleşmenin yolu, yumuşamanın yolu adaletten geçiyor. Üstünlerin hukukuna karşı Adalet Nöbetimiz 110’uncu gününde” ve “Dün adalet için buradaydım bugün de buradayım. Öbür gün borcum olsun yaşarsam mutlaka geleceğim. Ta ki adalet gelene kadar” yazılı pankartlarını da yanında taşıdı. Şenyaşar’ı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu ve DEVA Partisi milletvekilleri ile beraberindeki heyet ziyaret etti. 

‘AİLEMİZİN YANINDAYIZ’

KESK Ankara Şubeler Platformu adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eşbaşkanı İbrahim Kara, “Ne yazık ki Adalet Bakanlığı önünde bir anne adalet talep ediyor. Bir annenin burada yalnız başına, katledilen eşi ve evlatları için adalet arıyor olması bizleri de derinden yaralıyor. İnsanlara hukukun eşit şekilde uygulanması gerektiğini savunuyoruz. Adalet Bakanlığı’nın bu duruma bir an önce müdahale etmesi gerekir. KESK olarak her daim hukuksuzluğun karşısında eşitliği savunacağız. Ailemizin yanındayız” dedi.

‘NORMALLEŞMENİN YOLU ADALETTEN GEÇİYOR’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin de Emine Şenyaşar’ın sürdürdüğü adalet arayışının toplumun tüm kesiminin arzusu olduğuna dikkati çekerek, “Parlamentoda bunu dillendirmek bizim de boynumuzun borcu olsun. Bu anlamlı nöbetinize destek olmak adına buradayız. Bir adalet savunucusu olarak söylüyorum; normalleşmenin yolu adaletten geçiyor” ifadelerini kullandı. 

‘ERDOĞAN BU VAHŞİLERİ VEKİL YAPTI’

Emine Şenyaşar ise katliam anını gösteren görüntülerin kaybedildiğini, bunu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bildiğini söyledi. Şenyaşar, “Bizi katleden bu vahşileri tutup vekil yaptınız. Bunu yaparak kendinizi dünyaya rezil ettiniz” diye tepki gösterdi. 

SEVİNÇ ÇAKIR’IN NÖBETİ 31’İNCİ GÜNÜNDE

Emine Şenyaşar’dan etkilenerek 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrasında tutuklanan oğlu için Adalet Bakanlığı önüne gelen Sevinç Çakır da oturma eylemini 31’inci gününde “15 Temmuz’u kim yaptıysa müebbetti o yatsın, oğluma özgürlük istiyorum” pankartıyla sürdürdü.