Şenyaşarlar'ın direnişinde polis provokasyonu

Türk polisi, Şenyaşar ailesinin direnişinin 200. gününde avukatlarla yapılacak açıklama öncesi pankartlara el koydu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 200’üncü gününde.

Nöbetin 200'üncü günü nedeniyle 200 avukatın katılacağı açıklama öncesi aile, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alana, saldırı zamanına ait ve nöbet süresince çekilen fotoğraflar ve pankart yerleştirildi.

Alana müdahale eden polis, Esvet ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar'ın fotoğraflarının olduğu, "14.06.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesinin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok. Üstünlerin hukuku son bulsun. Şenyaşar ailesi için adalet" pankarta ve fotoğraflara el koymak istedi. Pankart ve fotoğraflara el koyan polis, resimlerle insanların galeyana getirilmek istendiğini iddia etti. 

Bu sırada Emine Şenyaşar ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Anne Şenyaşar'ın "Devletin adaleti yok" söylemi üzerine bir polis "Devlet burada" diye provoke etmeye çalıştı.

Bu sırada polis ile avukatlar arasından da gerginlik yaşandı. Polisler daha sonra el koydukları fotoğraf ve pankartı adliyeye götürdü.

Polis,  yaşanan olayı görüntüleyen MA Muhabiri Emrullah Acar'ın telefon ve fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı. Avukatlar ve Emine Şenyaşar'ın müdahalesiyle muhabirin malzemeleri kendisine verildi.