Üç Kürt kentinde oy pusulaları askere teslim edildi

Amed, Siirt ve Van’da seçim görevlileri ve oy pusulaların, bazı bölgelere askeri helikopterlerle taşınması dikkat çekti.

Amed’de seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbalar, Jandarma Hava Grup Komutanlığı’na bağlı helikopterlerle ilçe merkezlerinden alındı.

Bu torbaların Lice'nin Üçdamlar, Oyuklu, Tepe ve Kayacık mahalleleri, Hani'nin Topçular, Dicle'nin Yokuşlu ve Kulp'un Bayır ve Aygün mahallelerine götürüldüğü öğrenildi.

Siirt’te 3. Komando Tugay Komutanlığından kalkan helikopterler, seçim görevlileri ve oy pusulalarını Eruh, Pervari ve Şirvan ilçe merkezlerinden aldı. Görevliler ve oy pusulaları üç ilçedeki 12 seçim bölgesine götürüldü.

Van’da Jandarma Komutanlığı Çatak ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki oy verme işlemi için devreye girdi. Askeri bir helikopter, Konalga Jandarma Karakolu'ndan seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu alarak, kent merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafedeki Sırmalı, Dokuzdam ve Beğendik mahallelerine ulaştırdı.

Helikopterlerle yapılan bu taşımaya, “güvenlik” gerekçe olarak gösterildi. Ancak seçimlerin şeffaflığı açısından askerin harekete geçirilmesi endişelere yol açtı. Helikopterlerde hangi "görevlilerin" yer aldığı öğrenilemedi.