AB’den Erdoğan rejimine mülteci rüşvetine yeşil ışık!

Mülteci krizine çözüm bulmak Alman İçişleri Bakanı Seehofer’in AB heyetiyle gittiği Ankara’da Erdoğan rejimine daha fazla maddi yardıma yeşil ışık yakıldı.

Türkiye’den Yunanistan’a duran mülteci akışının son dönemlerde yeniden artması Avrupa Birliği’ni, özellikle de Almanya’da kaygıyla izleniyordu. Avrupa Birliği’nin 2016’da Erdoğan iktidarıyla yaptığı mülteci anlaşmasının gereği olarak Yunanistan’dan red alan sığınmacıların yeniden Türkiye’ye gönderilmesi sürecinin hızlanması amacıyla Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in öncülüğünde bir heyet Ankara ve Atina’nın yolunu tuttu.

Paris’teki polis cinayeti yüzünden Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner’in yerine Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ve AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos’un da yer aldığı heyet Ankara’da Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile biraraya geldi.

Toplantı öncesinde heyet ve Soylu basının karşısına çıktı. AB ile imzalanan mülteci sözleşmenin gereklerini yerine getirdiklerini öne süren Soylu “Avrupa'nın da aynı çerçeve içinde olması beklentimizdir” diye konuştu. Soylu devamla Erdoğan’ın üzerinde çalıştığı ve Rojava Kürdistanı’nda etnik temizlik anlamına gelecek “güvenli bölge” için destek isteyeceklerini de açıkça bildirdi.

SEEHOFER’DEN ERDOĞAN REJİMİNİ ÖVÜCÜ SÖZLER!

AB yetkilisi Dimitris Avramopoulos ise “Yunanistan'a son haftalar ve aylarda düzensiz göçmenlerin gelişleri arttı. Türkiye'den kaçak göçmenlerin tespit edilmesi ve engellenmesine acil bir ihtiyaçtır” diye konuştu. Türkiye’de artan baskı ve hak ihlalleri için tek kelime dile getirmeyen Alman İçişleri Bakanı Seehofer ise Erdoğan rejimi için övücü sözler sarf etmesi dikkat çekti.

Toplantıda göç ve güvenlik konularını ele almak istediklerini bildiren Seehofer “Türkiye olarak bütün Avrupa için önemli hizmetlerde bulundunuz. Bunun için hükümetinize ve Türk milletine teşekkür etmek isterim. Sizlerin dayanışması olmadan göç bizim bölgemizde bu şekilde halledilemezdi” ifadesini kullandı.

AB-Türkiye hattında imzalanan mülteci anlaşmasını güçlendirmek istediklerini belirten Seehofer "Konuyla ilgili katkıda bulunabileceğimiz her yerde biz bu katkıya hazırız” şeklinde konuştu. Seehofer’in bu sözleri AB’nin Erdoğan’ın göçmenleri ülkesinde tutma karşılığında dile getirdiği talepler arasında olan para yardımına yeşil ışık yakılacağı şeklinde yorumlandı.

İLK ETAPTA 2 MİLYAR EURO DAHA VAR!

Türkiye’nin çoğunluğu Suriyeli olan mültecilerin Avrupa’ya geçmesini engellemek ve Yunanistan’dan mültecileri kabul etmenin karşılığında AB’den şu ana kadar 6 Milyar Euro para yardımı aldı. Ankara rejimi ise 2 Milyar Euro daha Brüksel’den kopartmak istiyor. AB ise bu parayı üye ülkelerin bütçelerine göre dağıttığı için paranın önemli kısmi Almanya’nın kasasından çıkıyor.

“Güvenli bölgeye destek” ve para yardımı dışında Soylu’nun Seehofer’den Almanya’da yaşayan Kürtlere yönelik baskıların artırılması ve Türkiye’nin istediği muhaliflerin iadesini de talep edeceği tahmin ediliyor. Seehofer ve beraberindeki heyet bugün Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapacağı görüşmenin ardından Atina’ya geçecek.a