AB heyetinden HDP İzmir İl Örgütü'ne ziyaret

AB heyeti, Deniz Poyraz’ın katledildiği HDP İzmir İl Örgütü’ne ziyarette bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından yapılan saldırıda partili çalışan Deniz Poyraz’ın katledilmesine yönelik tepkiler sürüyor. Avrupa Birliği’nden (AB) bir heyet, HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret etti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile AB Basın Müşaviri Miray Akdağ, AB Delegasyonu Birim Başkanı Alexander Fricke, AB Delegasyonu Proje Yöneticisi Lisa Westling’in aralarında bulunduğu heyeti kent vekili Murat Çepni, İzmir İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadir Badur ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri karşıladı.
AB heyeti ilk olarak Poyraz’ın katledildiği alanı ziyaret etti.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Poyraz’ın anı defterine not yazdıktan sonra ailesine ve HDP’ye baş sağlığı dileklerini sundu. Heyet parti binasında incelemelerde bulunarak, konuya ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

'KORKUNÇ SALDIRIYI KINIYORUZ'

Yapılan inceleme ardından açıklama yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “HDP’ye yapılan korkunç saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyoruz” dedi. Poyraz ve ailesine saygılarını ilettiğini belirten Landrut, “Ayrıca yerel HDP yöneticilerine de en içten dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.
Dayanışmadan dolayı memnuniyetlerini ifade eden HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür de “Yapılan saldırı sadece HDP veya Deniz yoldaşımıza yapılmadı. Saldırı bütün Türkiye halkına ve demokrasiye yapıldı. İktidar ve etrafındakiler dileriz ki bundan sonra muhaliflere karşı dillerini daha dikkatli kullanırlar” diye belirtti.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti. Yaklaşık yarım saat süren toplantıdan sonra Landrut, Deniz Poyraz’ın vurulduğu yere karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.