Açlık grevi eylemi öncesi polis ablukası

HDP İstanbul İl Örgütü’nün zindan direnişine dikkat çekmek için yapacağı açıklama öncesi bina ablukaya alındı. Polis tehdit etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit koşullarının sonlandırılması ve cezaevinde artan hak ihlallerini protesto etmek amacıyla cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümlü açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla kitlesel basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. HDP Kadıköy ilçe binası önünde yapılmak istenen eyleme HDP İl ve ilçe eşbaşkanları ile yöneticilerinin yanı sıra HDP İstanbul milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri, İstanbul İl Kadın Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA), Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile çok sayıda kişi katıldı.

POLİS ENGELLEDİ, HALKI TEHDİT ETTİ

Açıklama öncesi eylemin yapılacağı ilçe binası polislerce ablukaya alındı. Başta ilçe binasının bulunduğu Halitağa Caddesi olmak üzere HDP ilçe binasına çıkan yolların tamamına Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), gözaltı araçları ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. İlçe binasına giren gazeteciler dahi herkes kimlik ve Genel Bilgi Taraması'na (GBT) tabi tutuldu.
Ayrıca HDP il yöneticileri ile görüşen polis, Valilik ve Kaymakamlıktan herhangi bir yasak kararı olmamasına rağmen eylemi yaptırmayacakları tehdidinde bulundu. Polis açıklama yapıldığı anda da kitleye saldırı tehdidinde bulundu.
Açıklama yapmak için ilçe binası önüne inmek isteyen halka polis engel olurken, ilçe binasının kapısı polislerce kapatıldı.
Halk polis ablukasını alkış, zılgıt ve sloganlarla protesto ediyor.
Kitlenin bina içerisinde bekleyişi de sürüyor.