Açlık grevindeki Dağ’dan ‘atanmış’ Soylu’ya: Buradayız!

Amed’de açlık grevi eylemi başlatan HDP’li vekil Dersim Dağ, Pazar günkü gözaltıların talimatını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Dağ, “Biz buradayız, direnişimiz devam ediyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Dersim Dağ, diğer beş HDP üyesi Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer ile birlikte Pazar günü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi başlatmıştı. Aynı gün, Türk polisi baskın yaparak, Dağ dışındaki diğer tüm açlık grevi eylemcilerini gözaltına almıştı.

Baskına rağmen HDP’li vekil Dersim Dağ il binasında, HDP üyeleri ise gözaltında eylemini sürdürüyor.

Basın ardından Ankara’nın Beypazarı ilçesinde partisinin etkinliğinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltı talimatını kendisinin verdiğini söyledi

Soylu’ya yanıt veren Dağ, “Soylu atanmış bir İçişleri Bakanı’dır. Atanmış bir İçişleri Bakanı yargıya talimat veriyor. Seçilmiş bir milletvekilinin ve bu halkın başlatmış olduğu, demokratik bir hak olan açlık grevi eylemine baskın düzenlenip, arkadaşlarımız gözaltına alınıyor” dedi.

Dağ, “Atanmış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tek derdi HDP, HDP’liler ve bu direniş olmuş. Bu tecridin en büyük göstergesi; bir İçişleri Bakanı’nın yargıya talimat vermesidir” diye ekledi.

Eylemlerinin sürdüğünün altını çizen Dağ, “Soylu, bu baskılarla direnişi sekteye uğratacağını düşünüyor. Biz buradayız, direnişimiz devam ediyor. Sonuç alana kadar direnişimizi büyüterek devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Hükümetin savaş yanlısı ve milliyetçi politikalarına dikkat çeken Dağ, şunları ifade etti: “Yerel seçimlere giderken, hükümet savaş politikaları ve milliyetçilik duygularıyla hareket ederek, seçimlerden zaferle çıkmayı düşünüyor. Bu büyük bir yanılgıdır. Biz Kürdistan’da ve Türkiye’de yaptığımız seçim çalışmalarında halkın hükümete öfkesini, savaş politikalarına, milliyetçiliğe ve faşizme karşı nefret duygularını açık bir şekilde görmekteyiz.”

Dağ şöyle noktaladı: “Kürdistan’da ve Türkiye’de hükümetin tecrit politikalarına karşı halkın ciddi tepkisi var. Kürt halkı ve Türkiye halkları 31 Mart günü hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a cevap verecektir.”