Açlık grevindeki tutsak Barut, nefes almakta zorlanıyor!

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 79 gündür açlık grevinde olan Burhan Barut'un, nefes almakta zorlandığı öğrenildi.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Burhan Barut, Sinan Çelik, Ali İlhan Bayar, Rıdvan Turan ve Erhan Aydın, 26 Aralık'tan bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevinde. Eylemde olan isimlerden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı için tekli hücrede tutulan Burhan Barut'un sağlık durumunun ağırlaştığı öğrenildi. 

'DURUMU AĞIR AMA TEKLİ HÜCREDE!'

Müvekkillini önceki gün ziyaret eden Özgürlükçü Hukukçular Platformu Hapishane Komisyonu üyelerinden Avukat Fırat Vural, "Nefes almakta güçlük yaşıyor, kaburgalarında ağrı var. Durumunun ağırlaştığı bir dönemde yanında kimsenin olmaması da endişe verici'' bilgisini verdi.

Vural'ın aktarımına göre; Barut'u ziyaret eden ancak tedaviyi kabul etmediği için müdahale edemeyen doktorların, cezaevi idaresine Barut'un tek kalmaması gerektiğini aktarmalarına rağmen bu konuda adım atılmış değil.

HASTA TUTSAKLARA ZULÜM

Vural, cezaevinde 26 Aralık'ta açlık grevi eylemine katılan 5 tutsaktan sonra hasta ve yaşlılar dışında kalan diğer tüm tutsakların da 1 Mart'ta açlık grevine başladığını söyledi. Vural, cezaevi yönetiminin bunun üzerine eyleme katılan tutsaklara refakat eden hasta ve yaşlıların farklı koğuşlara alındığına dikkat çekti.