Açlık grevindekiler tek kişilik hücrelere konuluyor!

Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevindeki 6 kadın tutsağın tek kişilik hücreye konulduğu öğrenildi. Düzce'de Süleyman Benzer de tek kişilik hücrede.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı cezaevlerindeki açlık grevleri de sürüyor. AKP-MHP rejimi ise tutsakları teslim alabilmek için her türlü hukuksuzluğu deniyor. Tutsaklar, işkenceci uygulamalara rağmen kararlı.

BAYBURT

Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde hak ihlalleri de hız kesmeden sürüyor. 

Delila Roj Ekmen, Fatma Yıldırım ve Sevgi Aka Gündüz’ün 5 Ocak’ta başlattıkları açlık grevi eylemi devam ederken, tutsaklar eylemlerinin 5’inci gününde hücrelere konulmuştu. 20 Ocak’ta da Zeynep Toğçu, Tuğba Can ve Serfiraz Demirer adlı üç kadın tutsak daha açlık grevine dâhil oldu. Aynı şekilde bu üç tutsağın da tek kişilik hücrelere konulduğu bekirtildi.

Tutsakların ailelerinden alınan bilgiye göre, tek hücreye konulan tutsakların havalandırmaya çıkarılmıyor ve diğer tutsaklar onlardan haber alamıyor. 

DÜZCE

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 26 Aralık’ta bu yana aynı taleple eyleme başlayan Süleyman Benzer, tek kişilik hücrede tutuluyor.  

Benzer, 18 Şubat'ta görüştüğü kardeşi Rojhat Benzer’e şunları aktardı: "Kusma, baş ağrısı ve uykusuzluk yine sıvı dahi alamayacak kadar kötü bir duruma geldik. Açlık grevine girdikten sonra hücre cezası verildi. Hücrede eylemimi devam ettiriyorum. Cezaevi idaresinden refakatçi istedim ama buna izin vermediler. Moralimiz yükselt ve kararlıyız. Eylemimizi sürdüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun."

Aileler, duyarlılık çağrısında bulundu.