Açlık grevine giren tutsaklar sürgün ediliyor!

AKP hükümeti, açlık grevlerine katılan tutsakları sürgünle cezalandırmaya çalışıyor!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin sona ermesi, cezaevlerinde artan baskı ve hak ihlallerinin sonlandırılması ve Kürdistan köylerindeki ablukaların kaldırılması amacıyla başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek olmak amacıyla Amed D Tipi Cezaevinde başlatılan dönüşümlü açlık grevine katılan siyasi tutsaklar sürgün ediliyor. 

Amed D Tipi Cezaevinde bulunan tutsakların, aileleri ve avukatları aracılığıyla aktardığı bilgilere göre, Türkiye ve Kürdistan’daki birçok cezaevinde başlatılan açlık grevine katıldıkları için birçok tutsak sürgün edildi.

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Cezaevine yapılan sürgünlerin ardından, 3 Nisan’da Caner Sermet, Şaban Alkan, Aydın İcuz, Belyan Bozyiğit, Fatih Nehir, Hüseyin Aras ve Cihan Kaynar isimli 7 tutsağın Kandıra F Tipi Cezaevine sürgün edilmesini protesto eden  tutsaklar, “Sürgünler bizi yıldıramaz” sloganları atıp kapılara vurarak protestoda bulundu ve iki öğün yemek almadı. Sürgünlerin ardından 6 tutsak daha dönüşümlü açlık grevine başlarken, tutsaklar bu eylemlerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.