Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde tutsaklara coplu saldırı

Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde keyfi hücre cezalarını protesto eden siyasi tutsakların gardiyanların coplu saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

Hak ihlallerine her gün bir yenisinin eklendiği Türkiye cezaevlerinde tutsaklara yönelik kötü muameleler hız kesmeden sürüyor. Bu cezaevlerinden Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde tutsakların gardiyanların coplu saldırısına uğradığı öğrenildi. Darp edilen tutsaklardan Fatih Özgür Aydın’ın annesi Emine Aydın, ANF’ ye konuştu.

‘VÜCUTLARININ HER TARAFI MORARMIŞ’

19 Ağustos günü yaşanan darp olayını 23 Ağustos’ta oğluyla yaptığı haftalık telefon görüşmesinde öğrenen Aydın, yaşananları şöyle anlattı: “Oğlum Özgür hücrede Ramazan Anık ve Erdal Berk ile kalıyor. Cumartesi günü yaptığımız telefon görüşmesinde, 19 Ağustos Pazartesi günü hücre cezası olan Ramazan Anık’ı almaya gelen gardiyanlara tepki gösterdikleri için coplu saldırıya uğradıklarını söyledi. Hücrelerinin yaklaşık 20 gardiyan tarafından basıldığını ve feci şekilde darp edildiklerini anlattı. Vücutlarının her tarafı morarmış. Konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak ifadelerini alan infaz savcısının ‘Kurumda böyle şeyler olmaz’ diyerek yaşanan işkencenin üstünü örtmeye çalıştığını söyledi.”

‘5 AYDIR GÖREMİYORUM HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM’

Kendisinin de Çağlayan adliyesine gidip cezaevi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Aydın, ancak 1 hafta geçmesine rağmen herhangi bir cevap gelmediğini belirtti. Oğluna 5 aylık görüş yasağı verildiğini için onun ne durumda olduğunu bilmediğine dikkat çeken anne Aydın, çocuğunun hayatından endişe ettiğini vurguladı. Silivri 9 Nolu Cezaevi’nden Anada Kürkçüler Cezaevi’ne sürgün edilen oğlunun 2 yıldır tutuklu olduğunu anlatan Aydın, mahkeme tarafından dayatılan SEGBİS yöntemini kabul etmediği için de bir türlü ifade veremediğini söyledi.

Her telefon görüşmesini korkuyla beklediğini ifade eden Aydın, oğlu ve arkadaşlarını darp eden gardiyanların derhal cezalandırılmasını istedi.