Aðrı'da iki gerillanın infaz edildiði iddiası

Aðrı'da iki gerillanın infaz edildiði iddiası

Aðrı'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Ardahan'da topraða verilen HPG gerillası Ýnan Kanmaz'ın (Baran Serhat), infaz edildiði iddia edildi. Kanmaz'ın aðabeyi Cengiz Kanmaz, görgü tanıklarının kendisine kardeşi ve yanında bulunan diðer bir gerillanın sað yakalanarak infaz edildiðine dair bilgi verdiðini söyledi.

Aðrı'nın Doðubayazıt ilçesi kırsalında 10 Kasım'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Ýnan Kanmaz'ın (Baran Serhat) cenazesi, ailesi tarafından daha önce Ardahan'ın Göle ilçesine baðlı Hacıali (Hecî Elî) köyünde kitlesel şekilde topraða verilmişti.

DÝHA’nın haberine göre defin ve taziyenin ardından çatışma bölgesine giderek görgü tanıklarıyla görüştüðünü belirten Kanmaz'ın aðabeyi Cengiz Kanmaz, kardeşinin kafasına sıkılan tek kurşunla yaşamını yitirdiðini hatırlatarak, "Ben kardeşimin tek kurşunla yaşamını yitirdiðini gördükten sonra olayı araştırdım. Olayın yaşandıðı bölgeye gittim. Orada köylüler ve çobanlarla görüştüm. Edindiðim bilgi ve görgü tanıklarının aktarımlarına göre kardeşim ve yanında bulunan gerilla arkadaşı bir pusu sonucu sað yakalandıktan sonra infaz edilmişler. Bu insanlık adına bir vahşettir. Bizim çocuklarımızı sað yakalayıp infaz ediyorlar. Kulaklarını kesip gözlerini çıkararak bedenlerine işkence ediyorlar. Böyle bir zulüm hangi dinin kitabında var. Müslümanlık bu vahşetin neresindedir" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU YAPILACAK

Olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaðını belirten Kanmaz, olayın sorumluların yargılanmasını istedi. Kanmaz, "Benim kardeşim üniversite öðrencisiyken kendi halkının onurlu mücadelesinde yer alıp çalışmalara katılmıştır. KCK adı altında yapılan siyasi soykırım operasyonlarında tutuklanıp cezaevine konuldu. Cezaevinden çıktıktan sonra gerilla saflarına katılmıştır. Şimdi ise Kürdistan şehitleri kervanına katıldı. Biz kardeşimizin onurlu mücadelesine sonsuza dek sahip çıkacaðız ve bu uðurda hayatımızın sonuna kadar mücadele edeceðiz. Bu olayın peşini bırakmayacaðız" diye konuştu.

10 Kasım'da Aðrı'nın Doðubayazıt ilçesine baðlı Gilîdað alanının Demirkapı ve Kire Hellac alanında çıkan çatışmada HPG'li Ýnan Kanmaz (Baran Serhat) ile Hasan Denktaş (Rohat Armin) hayatlarını kaybetmişti.