Genç Ýlçesi'ne baðlı Kavar Bölgesi'nde çıkan çatışmada aðır yaralanan ve tedavisi tamamlanmayan HPG'li Civan Boltan, tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Bingöl'ün Genç Ýlçesi Kavar Bölgesi'nde 24 Nisan'da çıkan çatışmada yaralı olarak yakalanan HPG'li Civan Boltan, Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle 4. Aðır Ceza Mahkemesi Hakimliði'ne sevk edildi. HPG'li Boltan, "Örgüt içinde faaliyette bulunmak" gerekçesi ile tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Boltan'ın durumuna ilişkin açıklama yapan Av. Muhittin Özdemir, Boltan'ın geç hastaneye götürüldüðünü söyledi.
Çatışmada aðır yaralı halde yakalanan Civan Boltan'ın saðlıklı bir tıbbi yardım almadıðını belirten Özdemir, "Elazıð Devlet Hastanesi'nde götürülmüş ama 5 gün içinde apar topar tedavisi tamamlanmadan Diyarbakır'a getirilerek mahkemeye çıkarılmıştır" dedi. Civan Boltan'ın sað elinin kopmuş olduðunu belirten Özdemir, kafatası, bacaðı ve vücudunun birçok yerinde şarapnel parçasının bulunduðunu söyledi. Yaşanan süreci hukuksal olarak deðerlendiren Özdemir, "Bu kadar ciddi saðlık sorunu olan bir kişinin tedavisi tamamlanmadan gözaltına alınması, adliyeye getirilerek ifadesinin alınması ve bu yaralı halde kendisini savunması beklenmesi hukuksuzluktur" dedi.
ANF NEWS AGENCY