Ağustos'ta 208 iş cinayeti: Önlem yok

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Ağustos ayında 208, yılın ilk 8 ayında da 1306 işçinin iş cinayetine uğradığını açıkladı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Ağustos ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre geçtiğimiz ay içerisinde 208 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Yılın ilk 8 ayında ise toplam 1306 işçi yaşamını yitirdi.

Raporda, koronavirüs salgınında yüzlerce işçinin yaşamını yitirdiği, binlercesinin de hastalandığı belirtilirken, salgının en çok işçi ve emekçileri etkilediği kaydedildi.

'ÖNLEM ALINMADI, ÇALIŞIRKEN SALGINA YAKALANDILAR'

Raporda, "Şu ana kadar tespit edebildiğimiz kadarıyla en az 224 işçi çalışırken Covid-19 hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti" denilirken, önlem alınmadığı ifade edildi.

Ölümlerin en çok tarım, inşaat, ticaret/büro, sağlık, taşımacılık, metal, belediye/genel işler ve tekstil işkollarında meydana geldiği de vurgulandı.

KENTLERE GÖRE ÖLÜMLER

İş cinayetlerinin kentlere göre dağılımı ise raporda şöyle yer aldı:

“13 ölüm Manisa’da; 1’er ölüm Samsun ve Urfa’da; 10’ar ölüm Ankara ve İstanbul’da; 9 ölüm Diyarbakır’da; 8’er ölüm Adana ve Antalya’da; 7 ölüm Antep'te; 6 ölüm Bursa’da; 5’er ölüm Erzurum, Denizli, Hatay, İzmir, Ordu ve Tokat’ta; 4’er ölüm Ağrı, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya ve Tekirdağ’da; 3’er ölüm Eskişehir, Mersin, Muğla, Sakarya’da; 2’şer ölüm Aksaray, Artvin, Aydın, Bingöl, Edirne, Erzincan, Giresun, Maraş, Karabük, Malatya, Mardin, Şırnak, Trabzon ve Van’da; 1’er ölüm Bayburt, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Isparta, Karaman, Kars, Kastamonu, Nevşehir, Sinop, Sivas, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak, Arnavutluk, Azerbaycan ve Sırbistan’da yaşandı.”