Akademisyenlerden Boğaziçi Direnişi'ne destek

İstanbul Üniversitesi akademisyenleri, Boğaziçi Direnişi'ne destek verdi. Polisin engellemek istediği akademisyenler, "Değerlerimizi ne pahasına olursa olsun savunacağız" dedi.

Boğaziçili öğrencilere İstanbul Üniversitesi’ndeki akademisyenlerden de destek geldi. Akademisyenlerin açıklama yapmak istedikleri üniversitenin Beyazıt Kampüsü kapısının önünü saatler öncesinde ablukaya alan polisler, açıklamayı engelleyeceğini söyledi.
Engellemeye tepki gösteren polisler, açıklamalarını üniversitesinin çevresinde yürüyüş yaptıkları sırada gerçekleştirdi.
İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Tamer Demiralp, "Akademik özgürlük ve üniversite özerkliği için anayasal haklarını kullanan herkesi destekliyoruz" dedi.

'NE PAHASINA OLURSA OLSUN SAVUNACAĞIZ'

Demiralp, şöyle konuştu: "Boğaziçi Üniversitesi'nde bir ayı aşkın süredir yaşananlar, Türkiye'de birçok üniversitenin son yıllarda maruz bırakıldığı antidemokratik uygulamalara yeni bir örnektir. Türkiye üniversitelerinin uluslararası sıralamalarda hızla gerilemesi üniversiteler üzerinde antidemokratik uygulamaların yoğunlaştığı bu döneme denk gelmektedir."
"Üniversitelerin ana bileşeni öğrencileridir" diyen Demiralp, şu mesajları verdi: "İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri olarak üniversite olmamızı sağlayan değerlerimizi ne pahasına olursa olsun savunacağımızı, demokratik yollardan itiraz hakkını kullanmanın bir insanlık hakkı ve onuru olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz."