AKP hilelere devam ediyor, Fransız heyet de gözaltında!

AKP-MHP'nin seçim hileleri ve hukuksuzlukları devam ediyor. Fransa’dan seçimleri izlemek için gelen iki kişi ve İHD yöneticileri gözaltına alındı.

AKP-MHP, seçimlerde hilelerini sürdürürken, bir yandan da gözaltı uygulamalarına başvuruyor. Ağrı, Erzurum ve Iğdır'da usulsüzlükler ve gözaltılar yaşandı.

AĞRI

Seçimleri izlemek için Fransa’dan gelen iki kişilik heyet ve yanlarında bulunan bir tercüman, Ağrı girişinde bulunan polis noktasında gözaltına alındı.

ERZURUM

Erzurum merkez ve Tekman ilçesinde İnsan Hakları Derneği (İHD) adına gözlem yapan dernek üyeleri Yavuz Karabudak, Sertaç Öztürk ve Erdal Özakçıl gözaltına alındı.

IĞDIR

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Zor, Gülpınar ve İslam köylerinde AKP'li yöneticilerin açık oy kullandığı öğrenildi. Okulda bulunan görevlilerin ve halkın tepkisi üzerine AKP'liler dışarı çıkarılırken, kullanılan açık oyların iptal edildiği bildirildi.

Yine Halfeli beldesinde de mühürsüz oyların çıktığı belirtildi.

İZMİR

Bornova’da Çimetaş İlkokulu’na konvoy halinde gelen AKP milletvekili adayı Necip Nasır ve AKP gençlik kolları üyeleri, tepki gösteren HDP’lileri darp etti. Okul bahçesinde uzun namlulu silahlarla polisler bekliyor.

URFA

Urfa Akçakale ilçesi Bolatlar ve Vize mahallelerinde insanların AKP dışında farklı bir partiye basmalarına izin verilmiyor, seçmenlere mühür ve pusulayı vermiyorlar. Ayrıca açık oy kullanıldığı öğrenildi.

ERZURUM

Erzurum Şair Nefi Ortaokulu 1353 No’lu sandık başkanının tutanaklara el koyduğu öğrenildi.

AMED

Amed'in Lice ilçesinde de seçimleri takip eden 3 İtalyan gazetecinin gözaltına alındığı öğrenildi.