AKP’li katil zanlısı şikayet etti, Şenyaşar ifadeye çağrıldı

Ferit Şenyaşar, ailesine dönük katliamda yer alan AKP'li İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Süleyman Yıldız'ın şikayeti üzerine savcılıkta ifade verdi.

Urfa'daki adliye önünde 21 gündür annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet arayışını sürdüren Ferit Şenyaşar, hakkında şikayet olduğu gerekçesiyle Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Süleyman Yıldız'ın, Şenyaşar’ın, 12 Mart’ta görülen duruşmada kendisine "Seni ve aileni PKK'ye öldürteceğiz" tehdidinde bulunduğu iddiasıyla şikayette bulunduğu öğrenildi.

Yıldız'ın "Beni tehdit etti" iddialarına ilişkin ifade veren Şenyaşar, kendine yöneltilen suçlamaları reddederek, ne sanal medya hesapları üzerinden ne de sözlü olarak herhangi bir tehditte bulunmadığın söyledi.

SALDIRIDA YER ALAN KİŞİNİN ŞİKAYETİYLE İFADE VERDİ

İfade işleminin ardından Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar, Urfa'ya gelerek nöbet eylemlerini gerçekleştirdikleri adliye binasına geçti.

Burada hakkında açılan soruşturmaya dair konuşan Ferit Şenyaşar, AKP'li Yıldız'ın koruma ve yakınlarının işyerlerine yönelik saldırılarında Süleyman Yıldız'ın da yer aldığını ifade ederek, "Ama bu şahıs hazırlanan iddianameye sanık olarak eklenmedi. Daha önce defalarca kez olayda yer aldığını bildirmemize rağmen dava dosyasına eklenmiyor. İşyerimizde saldırıya müdahil olduğuna dair fotoğraflarda mevcut" diye belirtti.

Şenyaşar, gün içerisinde Süleyman Yıldız hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.