AKP-MHP'yi korku saldı: Her il ve ilçede ihlal!

AKP-MHP rejimi, kaybetme korkusuyla bütün il ve ilçelerde hileye, ihlale başvuruyor.

İşte hile ve ihlallerden bazıları:

*İzmir Mustafa Reşit Paşa İlkokulu'nda bir seçmene iki oy zarfı verildi. Avukat çağrıldı.

*Hakkari Yüksekova’da Farabi Lisesi’nde HDP müşahitleri polis tarafından okuldan dışarıya atıldı. Okulda halktan çok polis olduğu ve polisin halkı tehdit ettiği bildiriliyor.

*Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyü 1193 nolu sandıkta iki asker kapıyı tutarak oy vermek üzere sandığa gelen seçmenlere zorluk çıkarıyor.

*Manisa Soma’da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda 1014 numaralı sandığın başkanı, CHP’nin müşahitlerini sınıftan çıkartmaya çalıştı ancak müşahitler sandığı terk etmedi.

*Adana/Çukurova 2370 nolu sandık başında 'Cumhur İttifakı' lehine siyasi propaganda yapıldı. Sandık başkanı kolluk kuvvetlerini çağırmadı ve şikayetler kabul edilmedi.

*İstanbul Bayrampaşa’da Ahmet Haşim İlkokulu’nda yapılan usulsüzlüğe tepki gösterilmesi üzerine arbede yaşandı. Arbedeyi görüntülemek isteyen kişi, AKP’lilerin saldırısına uğradı.

*Sultangazi’deki Hüseyin Ersu İlköğretim Okulu’nda CHP’li kadın müşahit ve avukatlar, şalvarlı erkekler tarafından iki kez saldırıya uğradı ve tehdit edildi. Yaşananlar üzerine CHP Milletvekili Ali Şeker’in okula doğru yola çıktığı öğrenildi.

*Kocaeli Gölcük’te Uğur Mumcu Ortaokulu’nda AKP’lilerin müşahitlere saldırdığı görüntüler paylaşıldı.

*Bingöl Elmalı köyünde oy kullanılan okulların polis ve asker ablukasında olduğu; seçimleri izlemek üzere bölgeye gelen AGİT heyetine engellemelerde bulunulduğu bildirildi.

*Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma mahallesinde Fettah Tamince Meslek Yüksekokul arka kapısındaki portakal bahçesinden bazı şahısların okul bahçesindeki diğer şahıslara çuvallar verdiği iddia edildi.

*İstanbul Okmeydanı Piripaşa İlköğretim Okulu’na sabah saat 06.00’da bir otobüs çuval dolusu çalıntı oy getirildiği bildirildi. Okulda sandık görevlileri içeri alınmadı ve taşınma esnasında polisler telefonları topladı.

*Antalya'da bazı polislerin, 142 belgesinin fotokopisiyle 3-4 yerde oy kullandığı bilgisi geliyor.

*Mardin Kızıltepe Akziyaret Köyü'nde halka oy kullandırmayan köy muhtarı "oyları telef etmem" diyerek oyları kendisi kullanıyor. Görevli öğretmen de darp edilerek dışarı atıldı.

*Amed Bağlar Kuşyolu Meslek Lisesi'nde bulunan tek sandığa 2011'de resmi görevli olan Fatma Güneş sandık başkanı tarafından sandık alanına alınmıyor.

*Amed'de Yunus Emre İlkokulu'nda HDP'li görevliler polis tarafından gözaltına alınmakla tehdit ediliyor ve görevli oldukları sandıkların alanına alınmıyorlar.

*Süleymanşah İlköğretim Okulu'nda seçmen listesinde olmayanlar oy kullanıyor ve aynı zamanda oy kullanma kabininde birden fazla kişi bulunuyor.

*Erzurum'da İçişleri Bakanlığı imzalı "Tam Erişim" veren sahte müşahit kartları bulundu.

*Amed'in Kulp ilçesi Zeyrek köyünde AKP damgalı oy pusulalarının çıktığı bildirildi. İtirazlar üzerine arbede yaşandığı, sandık görevlilerinden birinin silahlı olduğu, asker ve korucuların silahla okulun içinde gezdikleri aktarıldı.

ANKARA'DA DAKİKA DAKİKA İHLAL!

*Ankara Sincan'da Özkent Akbilek Ortaokulu'nda 6 Oy ve Ötesi gönüllüsü darp edildi. Okulda biber gazı sıkılıyor.

*Saat 07.00’da Çankaya’da Kavaklıdere Ortaokulu’nda müşahitler oy kullanma işlemleri başladığı gerekçesiyle okul bahçesine bile alınmadı. Okulda bulunan parti görevlileri ve avukatların müdahalesiyle sorun çözüldü.

*Saat 08.40’da Gaziosmanpaşa Necla İlhan İpekçi Ortaokulu’nda sandık kurulu başkanı, “Sayımdan önce burada duramazsınız” diyerek müşahitlerin sayım işleminden önce sandıkların civarında bulunmasına izin vermedi. Sandık kurulu başkanının dilekçe ile şikâyette bulunulmasına da izin vermeyince avukat aracılığıyla İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapıldı.

*Saat 09.45’de Beypazarı Adaören Mahallesi’nde, Adaören Mahalle Konağı’nda oy kullanıldığı öğrenildi.

*Saat 10.13’te Çankaya ilçesine bağlı olan TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza İlkokul ve Ortaokulu’nda YSK kriterlerine göre oy kullanması yasak olan Askeri Okul öğrencileri vatandaşların tüm itirazlara rağmen oy kullandı.

*Saat 10.20’de Batıkent Refika Aksoy İlkokulu’nda damga vurduktan sonra mührün uçtuğu şüphesiyle oy kullanma işlemi durduruldu. Mühürde sorun olmadığı, mürekkebin uçmadığı anlaşıldıktan sonra sandık tekrar açıldı.

*Saat 10.25’te Etimesgut’ta Ülkü Ahmet Durusoy Ortaokulu’nda müşahit ve avukatın şikâyet haklarını kullanması sandık kurulu tarafından engelleniyor. Müşahit ve avukatlar polis tarafından dışarı çıkarılmaya çalışıldı. Müşahitlerin, diğer müşahitlerle görev yerini değiştirerek çalışmaya devam etmesi ile sorun çözüldü.

*Saat 10.55’te Ankara Barosu’ndan görevli Avukat Hazal Serdar, Altaş Atatürk Teknik Meslek Lisesi’nde sandık kurulu başkanı tarafından sanık kurulu başkanının usulsüz işlemine itiraz ettiği için polis tarafından zorla dışarı çıkarıldı.

*Ankara Keçiören İbrahim Akoğlu İlkokulu'nda bir kadın AKP tişörtüyle sandık alanına girdi. Sandık çevresinde bulunanların müdahalesi ile sandık alanından çıkarıldı.

*Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Nazife Hatun İlkokulu'nda sandık kurulu görevlileri yaşlılarla birlikte oy kullanılan kabinlere giriyor ve okuma-yazma bilmeyen vatandaşları "Bu Erdoğan'ın partisi, buna oy ver" diyerek yönlendiriyor. Avukatların şikayetleri tutanağa geçirilmiyor.

*Ankara Mamak'ta Battalgazi meslek Lisesi'nde sağır ve dilsiz fakat zihinsel engeli olmayan bir vatandaşa oy kullandırılmıyor.