AKP Rojava için toplanan yardımları seçim yatırımı yaptı!

AKP’nin yerel seçimler arifesinde dağıtmaya hazırlandığı 'yardım kolilerinin' DBP’li Büyükşehir Belediyesi döneminde Rojava için toplanmış yardımlar ve Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma Fonu’na ait olduğu ortaya çıktı.

Seçmen değişiklikleri ve hayali seçmenlerle Van yerel seçimlerinden sonuç almaya çalışan AKP, her seçimde olduğu gibi yine kömür ve gıda yardımı adı altında rüşvet dağıtmaya hazırlanıyor. AKP’nin Süphan ve Van Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nın hangarında iki büyük ‘yardım deposu’ bulunuyor. Burada kolilere yerleştirilen ürünler gece saatlerinde halka dağıtılıyor.

ROJAVA KOLİLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Söz konusu depolarda çekilen görüntüler, bu çalışmayı net bir biçimde ortaya koyuyor. AKP’liler, DBP’li Büyükşehir Belediyesi döneminde Rojava için toplanan ve daha sonra kayyumlar tarafından el konulan giyim ürünlerini de çalarak halka dağıtacak. Rojava’ya yapılan yardımı çalan AKP’liler, ayrıca Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Fon’una ait gıda ürünlerini de halka dağıtmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçen Ramazan ayında kalan kolilerin üzerinde yazan ‘Hayırlı Ramazanlar’ ibaresi ise dikkat çekiyor. AKP’liler DBP’li Belediye döneminde Rojava için toplanan yardım malzemelerinin kolilerini de değiştiriyor.

SARISAÇ: ÖNCE AÇ BIRAKIYOR, SONRA LEHİNE ÇEVİRİYOR

Konuya ilişkin bilgi veren HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, şunları söyledi: "AKP’nin 16 yıldır yaptığı tüm çalışmalar bu. Kamu gücü kullanılıyor. Deprem döneminde Van’a yapılması gereken yardımları kendi seçim propagandası için kullanıldı. Devletin şu anda bütün imkânları bir partinin ve koalisyon partisi ile birlikte seçim yatırımı olarak kullanılıyor. AKP’nin zihniyeti ile çelişen bir durum değil. AKP halkı açlıkla, işsizlikle terbiye ederek kamunun imkânlarını kendi lehine kullanıyor."