AKP, sayımların izlenmesini engelliyor!

Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımını izlemek isteyen seçmenler engelleniyor.

Saat 17.00'den itibaren gelen ihlal bilgileri şöyle:

*Ankara’da YSK binasına çıkan yollar, kamyonlarla kapatıldı!

*Ankara’da oy toplama noktalarından biri olan Anıttepe Anadolu Lisesi’nde müşahitlerin oy sayımına girmesi polis barikatlarıyla engelleniyor.

*Ankara Sincan Andiçen Ortaokulu’nda seçmenlerin sayımı izlemesine polis tarafından izin verilmiyor!

*İstanbul Bağcılar’daki Ali Kuşçu İlkokulu’nun kapıları kapandı, sayımı izlemek isteyen seçmenlerin içeri girmesine izin verilmedi.

*Kâğıthane Çeliktepe’de, Cengizhan Anadolu Lisesi’nde sandıklar kapandıktan sonra oy kullanmaya çalışanlar sandık üyelerine saldırdı.

*İstanbul Esenler’de Ayvalıdere ilkokulunda kapılar kapatıldı. Müşahitler dışında kimsenin okula alınmayacağı bildirildi.

*İstanbul Üsküdar’daki Aziz Mahmud Hüdayi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oy sayımını takip etmek isteyen seçmenler içeri alınmıyor.

*İstanbul Acıbadem 60. Yıl Anadolu İlkokulu’nda polis okulun kapısını kilitledi; sayımı izlemek isteyen seçmenler kimseyi içeri almıyor.

*İstanbul Şişli’deki İlçe Seçim Kurulu binası da polis tarafından ablukaya alındı.

*İstanbul Acıbadem 60. Yıl Anadolu İlkokulu’nda polis okulun kapısını kilitledi; sayımı izlemek isteyen seçmenler kimseyi içeri almıyor.

*Adana'da oy sayma işlemi başlarken, polis okul bahçelerinden bulunan yurttaşları dışarı çıkarttı, HDP müşahitlerini de “kimin temsilcisiniz biliyoruz” diye tehdit etti.

Van'ın merkez Tuşba ilçesine bağlı Zorava köyünde jandarma komutanlığının oyları önce kendilerinin sayacağı ve daha sonra karakola götürecekleri, ardından ise YSK'ye teslim edecekleri belirtildi.

Van İpekyolu ilçesine bağlı Yalı Melez Mahallesi'nde Türkiye Baralor Birliği (TBB) okulunda müşahitlerin oy sayımında yer almak istemesinin polislerce engellenmesi üzerine gerginlik başladı. Polisin daha sonra okulun önünde bekleyen halka biber gazı ve tazyikli su ile saldırdığı öğrenildi. İlçede ayrıca okullarda bulunan polisler ise sandık başkanı dışında sayıma kimsenin dahil olmayacağını söylediği öğrenildi.

Öte yandan Kevenli TOKİ, Nene Hatun, Van Gölü ve Fevzi Geyik liselerinde de aynı sorunların yaşandığı bildirilirken, avukatların YSK'ye itirazda bulunacağı kaydedildi.

Hakkari'de ise birkaç okulda sandıkların kapanması ile beraber oyların polis gölgesi altında sayıma başladığı ifade edildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde de sandıkların kapanmasıyla beraber bazı okullarda polislerin sandık başkanları dışında oy sayımına kimsenin dahil edilmeyeceğini söylediği belirtildi.