AKP son gününde de hırsızlık peşinde!

Türkiye ve Kürdistan'ın pek çok yerindeki oy kullanma işlemleri sırasında, ihlal ve usulsüzlükler yaşanıyor.

Urfa Suruç'ta geçtiğimiz günlerde HDP'li baba ve çocuklarının katledilmesinde parmağı olan AKP Milletvekili Adayo İbrahim Halil Yıldız, çok sayıda silahlı koruma ile ilçedeki okulları tek tek dolaşıp, HDP'nin sandık görevlilerini darp etti, AKP ve Erdoğan lehine blok oy kullandırttı.

Suruç'ta bir okulda sandığa fazladan paketlenmiş oy atanlar müşahitler tarafından yakalandı.

Suruç Anadolu Lisesi (Eski Suruç Lisesi) HDP müşahidi darp edildi. Sandığa 120 adetlik toplu zarf atıldı.

Urfa Eyyübiye'de Karaali köyünde müşahitlerin sandık başına girmesi engellendi.

Urfa'da Uluhan İmam Hatip Orta Okulu'nda Sandık Gücü'nün gönüllü müşahitlerine AKP'nin sandık görevlileri saldırdı. Müşahitler jandarmada suç duyurusunda bulunarak ifade veriyor.

Urfa’nın pek çok ilçe ve köyünde hile ve usulsüzlük haberleri geliyor. Bulduk köyünde 2044 no’lu sandıkta kadınların oy kullanmasına izin verilmiyor. Geçit Köyü 1196 no’lu sandıkta kadınların yerine erkekler oy kullanıyor.

Yine Havlan’da 2098 No’lu sandıkta tüm müşahitler sandık başından uzaklaştırıldı.

Eyyübiye’de 2209 No’lu sandıkta başkalarının yerine oy kullanıldığı haberleri geliyor.

Kanatlı köyünde de 2110 No’lu sandıkta kadınların sandık başından gönderildiği, muhtarın “Biz sizin yerinize oy kullanırız” dediği öğrenildi.

Urfa Uluhan İmam Hatip Ortaokulu’nda bir kişi darp edildi. Darp edilen kişi, Jandarma Karakolunda ifade vermesinin ardından darp raporu alacak.

Suruç’ta 1109-10-11-12 No’lu sandıklarda silahların gölgesinde oy veriliyor.

Amed'de Dicle Boğazköy'de rütbeli bir asker, sandığın başına oturup, "Size devletin gücünü göstereceğiz" diyerek halkın oy kullanmasını engelliyor.

Bahçeşehir-Boğazköy İMKB Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 2128 no’lu sandıkta AKP’li sandık başkanı, CHP’li asil sandık görevlisini dışarı çıkarmakla tehdit etti, kadın görevlinin üzerine saldırdı.

İstanbul’da Sultangazi 75. Yıl Mahallesi İstiklal İlköğretim Okulu 1467 nolu sandıkta bir sandık görevlisi, yeminden sonra görev almak istedi ancak tutanak tutularak görevden el çektirildi.

İstanbul Sarıyer’de Kocataş Barbaros Ortaokulu'nda bir seçmen kabinden iki adet zarfla çıktı. Tutanak tutuldu.

Oy kullanan AKP'liler, yasak olmasına rağmen, Erdoğan ve AKP'ye oy verdiklerini fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştı.

Referandum döneminde 'Hayır' oyunu vereceğini de açıklayan Gazeteci Ali Bayramoğlu, oy kullandığı İstanbul-Beşiktaş’taki Şair Nedim İlköğretim Okulu’nda saldırıya uğradı.

Adana’da Ramazan Atıl Anadolu Lisesi’nde başka bir okuldan zarf getirdikten sonra ikinci kez oy kullanmaya çalışan bir kişi yakalandı.

Adil Seçim Basın Merkezi’nin aktarımına göre; Ankara Barosu’ndan görevli avukat Hazal Serdar, Altaş Atatürk Teknik Meslek Lisesi’nde sandık kurulu başkanı tarafından sandık kurulu başkanının usulsüz işlemine itiraz etti. Başkan, Serdar’ı şikayet ederek polis tarafından zorla sandık alanından çıkarttırdı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Şemikler Anadolu Lisesi bahçesinde bir plakasız araç görüldü.

Erzurum‘un Tekman ve Karaçoban ilçelerinde AKP’li Belediye, işçilerine İçişleri Bakanlığı görevli kartı dağıttı. İçişleri Bakanlığı görevli kartına sahip işçiler oy kullanılan alanlarda serbestçe dolaşabiliyor.

Mardin ilçe ve köylerinde askerler okul önlerini kapatıp herkesi GBT'ye alırken, Yeşilli'de de AKP'li Belediye Başkanı Hayrettin Demir'in HDP Milletvekilli adayı Dilaver İnal dahil sandık görevlileri ve halkı tehdit ettiği öğrenildi.