Almanya’da uzun yürüyüşe devlet kuşatması

Almanya’nın Karlsruhe kentinde, polisin uzun yürüyüşçülere saldırması ardından eylemciler sabah erken saatlerden itibaren Karlsruhe Demokratik Kürt Toplum Merkezinde (DKTM) toplandı.

Mannheim’dan Strasbourg’a doğru günlerdir yürüyen eylemciler, Salı günü akşam saatlerinde Karlsruhe’de polis saldırısına uğradı. Saldırı sırasında dört eylemci yaralanırken, bir çoğu darp edildi.

Bu saldırı ardından eylemciler yürüyüşlerine yeniden devam edebilmek için sabah saatlerinde Karlsruhe DKTM’de bir araya geldi. Ancak bölgede yoğun polisiye tedbirler alındı ve bir polis helikopteri sık sık alanın üzerinde uçuş yaptı.

Karlsruhe DKTM’de yürüyüşün nasıl devam edeceğine dair yürüyüş komitesi adına Zozan Serhat bir açıklama yaptı.

YÜRÜYÜŞ BUNDAN SONRA NASIL DEVAM EDECEK?

Serhat, şunları ifade etti: “Almanya Kürt hareketi özellikle Kürt gençliğinin mücadelesini engellemeye çalışıyor. Bu yüzden yürüyüş izinlerimiz iptal edilmek isteniyor. Gençler yürüyüş boyunca sağduyulu davranmasına rağmen polis dün (Salı günü) çok sert bir şekilde müdahale etti.”

Almanya 1988’den bugüne, tıpkı Türkiye’de olduğu gibi özgürlük mücadelesini engellemeye çalıştığını söyleyen Serhat, şunları ekledi: “Bizler için özel kanunlar çıkartıyor. Biz Kürt gençliğiyiz ve Önderliğimize sonuna kadar sahip çıkacağız.”

Serhat, saldırının gerçekleştiği günü Mezopotamya Yayınları ve Mir Müzik’e baskın yapılarak kapatıldığını da hatırlatarak, şunları söyledi:

“Daha sonra bizlere müdahale edildi. Almanya içinde yürüyüşümüze izin verilmedi. Bugün dernek etrafında alınan yoğun güvenlik önlemleri bizim kararlığımızın ve direnişimizin sonucudur. Ancak görüşmeler sonucunda izin çıkmadı. Bizler buradan otobüslerle enteryanolist kola katılıp yürüyüşümüze devam edeceğiz.