Amed’de 11 kişinin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı

Şubat ayı sonunda Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’ni (MEBYA-DER) hedef alan polis baskınlarında gözaltına alınanlardan 11’inin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

Türk polisi, 27 Şubat günü Amed’de düzenlediği baskınlarda 14 kişiyi gözaltına almıştı. Bunlar arasındaki MEBYA-DER yöneticisi 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan, çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar İlçe yöneticisi Fetullah Işık ise adli tedbir kontrolüyle serbest bırakıldı.

Geri kalan 11 kişi adliyeye çıkarıldıktan sonra gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı.  Bunlar şöyle MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas, üye ve yöneticileri Zeki Dağ ve Ayşe Çelikbilek ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Sur İlçe Örgütü eski Yöneticisi Murat Üzgün, HDP Amed İl eski Yöneticisi Hafiz Işık, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş.

16 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI, KÖPEKLİ BASKIN GERÇEKLEŞTİ

Aynı soruşturma kapsamında bu Çarşamba yapılan ikinci bir operasyonda MEBYA-DER üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 16 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasındaki MEBYA-DER yöneticisi Beşir Doğan’ın Bağlar ilçesinin Doluçanak kırsal mahallesindeki evi sabah saatlerinde 10 zırhlı araçlala gelen jandarmaların baskınına maruz kaldı. Jandarmalar köpeklerle eve girerek iki saat arama yaptı, ev sakinlerine hakaretlerde bulundu ve köpekleri tehdit aracı olarak kullandı.