Amed’de 16. gününde ‘direniş’ sloganları

HDP’li üç büyükşehir belediyesinin 19 Ağustos’ta gasp edilmesine karşı Amed’de başlatılan oturma eylemi 16’ncı gününde “direniş” sloganları ile devam ediyor.

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilerek kayyuma verilmesini protesto etmek amacıyla her üç kente de her gün eylemler yapılıyor.

Amed’de 16’ncı gün yeniden yapılan oturma eylemi, HDP milletvekilleri Garo Paylan, Musa Farisoğulları, Feleknas Uca, Erdal Aydemir ve yurttaşların katılımıyla başladı.

Eylem önceki günlerde olduğu gibi yine belediye karşısındaki Lise Caddesi’nde gerçekleşti. Eylemciler, düdük ve alkışlar eşliğinde sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganı atıyor. Oturma eyleminin, gün içinde bir basın açıklaması ile sonlandırılması bekleniyor.

HDP’li Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri 19 Ağustos’ta rejim güçleri tarafından baskına uğrayarak, gasp edilmişti. Belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atanmıştı. Paralel olarak onlarca kentte yürütülen polis teröründe 400’ü aşkın kişi gözaltına alınmıştı. 19 Ağustos’tan bu yana üç kentte protesto eylemleri devam ederken, polis de sistematik bir şekilde vekiller, partililer ve eyleme destek verenlere baskı uyguluyor, engelliyor, tehdit ediyor ya da saldırıyor.