Amed'de direniş sürüyor: Boyun eğmeyeceğiz!

Amed'de kayyum gasbına karşı direniş devam ediyor. Eylemde yapılan açıklamalarda, Kürt halkının hiçbir şartta boyun eğmeyeceği mesajı verildi.

Kayyum gasbına karşı Amed'de Lise Caddesi üzerinde başlatılan oturma eylemi, 16'ncı gününde devam etti. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Barış Anneleri, kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Yine eyleme, çocuklarıyla birlikte gelen aileler ve engelliler de katıldı. Her gün farklı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin destek verdiği eylemi, bugün Ortadoğu ve bölgeye gezi amaçlı gelen bir Alman heyeti ziyaret etti. "İrademe dokunma" yazılı pankartını açıldığı eylemde, sık sık alkış ve çalınan düdükler eşliğinde "Direne direne kazanacağız", "Susmuyoruz, korkmuyoruz ve itaat etmiyoruz" sloganları atıldı. Polis, eylemin yapıldığı alana çıkan yolu bariyerlerle çift yönlü araç trafiğine kapattı.

POLİS TEHDİDİNE YANIT

Eylemde Kürtçe direniş şarkılarının söylenmesi üzerine polis kitleyi tehdit etti. Kitle ise "Direne direne kazanacağız" sloganıyla karşılık verdi. Serbest kürsünün kurulduğu alanda kısa konuşmalar yapan halk, ulusal birliğin önemine vurgu yaptı. İki saatlik oturma eyleminin ardından kitle, basın açıklaması düzenledi.

UCA: NE YAPARSANIZ YAPIN, BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, şöyle konuştu: "Yakın bir zamanda bir daha kayyumlarını onlara göndereceğiz. Ne yaparsanız yapın, Kürt halkı kayyumlarınıza, saldırılarınıza, katliamlarınıza karşı boyun eğmeyecektir. 1990’larda olduğu gibi bu halk bütün saldırılarınıza karşı direnecektir. Bu halkın iradesine karşı hukuksuzluklar sürüyor. Halkın iradesine tahammül edemeyecekseniz, neden seçim gerçekleştiriyorsunuz? Çünkü AKP-MHP faşist ittifakı Kürt düşmanı. Dün direndik, bugün direniyoruz, yarın da direneceğiz. Yarın yine seçim olsa yine kayyumları göndereceğiz."

'ÖCALAN'IN ÇAĞRISINA KAYYUMLA YANIT VERDİLER!'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadele edeceklerini kaydeden Uca, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkınca kayyumlar gidecek. Çünkü Sayın Öcalan’ın barış çağrılarına karşılık olarak kayyum atadılar. Gün, faşizme ve zulme karşı direnme günüdür” diyerek, ortak mücadele çağrısında bulundu.

AYAZ: BİZİM BAŞIMIZ DİK

Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Amed'de 16 gündür devam eden oturma eyleminin kararlılıkla süreceğini belirterek, “Hiçbir eşbaşkanımız ihaleye fesat karıştırmakla anılmadı. Onlar kendi vakıflarına, derneklerine para aktarıyor. Herkesi böyle sanıyorlar. Bizim belediye eşbaşkanlarımızın başı dik, alnı aktır” diye konuştu.

ANNELER: ZULMÜ VE HAKARETİ KABUL ETMEYECEĞİZ

Beyaz tülbentli annelerden Aklime Hanas da kayyumlara oy vermediklerini söyleyerek, “Zulümle, hırsızlıkla, kayyumla bir yere varamazlar. Yarın yine seçim olsa, kayyumlara oy vermeyeceğiz. Zulme, hakarete ve kayyuma karşı mücadele edeceğiz” dedi.