Amed’de Leyla Güven’e destek eylemi

Süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini evinde sürdüren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in evinin önüne gelen ve aralarında HDP milletvekillerinin de olduğu grup Güven’e alkışlarla destek verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini evinde sürdüren DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e Amed’deki evinin önünde kitlesel destek eylemleri de sürüyor.

Aralarında HDP milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun ve Hüseyin Kaçmaz ile Diyarbakır Sur Belediyesi Eşbaşkan Adayı Filiz Buluttekin’in de olduğu onlarca kişi Leyla Güven’in evine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılanları engelleyen polis, gruba alkış dışında ıslık, zılgıt ve düdük çalmaları halinde müdahale edeceklerini söyledi. Grup, Güven'in sürdürdüğü açlık grevine alkışlarıyla dikkat çekti.

Alkışlarla Güven’in evinin önüne gelen grubun etrafını TOMA’larla saran polis, anonslarıyla alkış dışında herhangi bir durumda müdahale edeceğini tekrarladı. Güven’in evinin balkonundan grubu selamlamasıyla eylem sona erdi.