Amed ve Van’da ilk sandıklardan ilk sonuçlar

Amed’in Silvan ilçesinde bir sandıktan HDP’ye 76, AKP’ye bir oy çıkarken, Van’ın Tuşba ilçesinde ise AKP’li milletvekili adayı İrfan Kartal'ın köyünde AKP’ye 50, HDP’ye 100 oy çıktı.

Silvan ilçesinde açılan sandıktan HDP’ye 76, AKP’ye ise bir oy çıkarken, merkez Kayapınar ilçesinde ise Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a 74 oy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise bir oy çıktı.

24 Haziran seçimlerinin oylamalarının sona ermesi ardından başlanan sayım işlemlerinde Amed’de iki sandıkta oy sayımı tamamlandı. Silvan ilçesinin Yolçatı Mahallesi’nde kurulan sandıkta 80 seçmen oy kullandı. Oylama sonuçlarında HDP’ye 76 oy, AKP’ye ise bir oy çıktı.

Merkez Kayapınar ilçesinde ise açıla sandıkta ilk olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı oylamasında 81 seçmen oy kullandı. Sandıkta HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a 74 oy, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Tayip Erdoğan’a bir oy ve İYİ Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e bir oy çıktı.

AKP’Lİ ADAYIN KÖYÜNDEN HDP’YE OY

AKP'nin Van'a 2. sıra milletvekili adayı olarak gösterdiği İrfan Kartal, kendi köyü olan Tuşba ilçesine bağlı Dibekdüzü'nde (Arevang) büyük bir şok ile karşılaştı. Açılan sandıkta HDP 100 alırken, AKP 50 oyda kaldı. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş 98 oy aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

AKP'li Kartal'ın akrabalarının yoğunlukta olduğu Arısu (Armeşat) köyünde ise HDP 147 oy alırken, AKP 161 oy aldı. Arısu köyünde Cumhurbaşkanı Erdoğan 62, Demirtaş 145 oy aldı.