Amedli anne: Sessiz kalırsak evimize de kayyum atarlar!

Amed’de günlerdir düzenlenen protesto eylemlerine katılan 57 yaşındaki Aklime Hanas, “Sessiz kalırsak evimize de kayyum atanacak” diye tepki gösterdi.

Belediyelerin gasp edildiği 19 Ağustos’tan bu yana Amed’te protesto eylemleri var.

Her gün eylemlerdeki yerini alan 57 yaşındaki Aklime Hanas, bu kez Amed AZC Plaza önündeki oturma eylemi sırasında tepkisini dile getirdi.

Hanas, 90’lı yıllarda köy yakmaları ile beraber Lice ilçesinden Amed’in Alipaşa Mahallesi’ne göç etmiş. Sık sık slogan atıyor, zaman zaman şarkı söylüyor, alkış çalıyor ve meydan okuyor. Ellerini sert bir şekilde sallayarak, “Ölene kadar buradayım” diyor.

“Nereye kadar sessiz kalacağız?” diye soran Hanas, “Kayyumlara sessiz kalırsak evimize de kayyum atanacak” diye tepki gösteriyor.

Hanas, onlarca yıldır tank olduğu devlet zulmünün yanısıra, son günlerde sosyal medya da Türk milliyetçileri ve trollerin hakaretlerine maruz kaldı. Hanas, “para alıp alanlara çıkıyor” diyerek, milliyetçi ve ırkçı reflekslerini dışa vuranlara şu yanıtı veriyor:

“Ben para ile babam için adım atmam. Sosyal medyada o paylaşımları görünce gece çok sinirlendim. Sosyal medya da boş konuşanlar hakkında dava açacağım. Benim ciğerim yanıyor diye buradayım. Ben hakkımın peşindeyim. Yanlış yolda değilim hak yolunda yürüyorum. Beni şaşırtmasınlar felekleri şaşar”

Tepkisini de sadece tek dille ifade etmiyor. Hem anadili olan Kürtçe ile hem de Türkçe dilinde öfkesini ifade eden Hanas, “Hırsız değilim, kimsenin hakkını gasp etmem ama hakkım gasp edildi” diyor.

Sık sık “Ölüme kadar hakkımı arayacağım” ya da “Ölüne kadar buradayım” diyen Hanas, sonra slogan tmaya başlıyor; “Direne direne kazanacağız”