Amedli Seydalar: Firavun diktatörlüğüne ‘HAYIR’
Amedli Seydalar şehirlerin yıkılmaması, köylerin yakılmaması ve insanların katledilmemesi için 16 Nisan referandumunda tek adam rejimine ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladı.
Amedli Seydalar şehirlerin yıkılmaması, köylerin yakılmaması ve insanların katledilmemesi için 16 Nisan referandumunda tek adam rejimine ‘Hayır’ diyeceklerini açıkladı.
16 Nisan’da gerçekleşecek referandum için Müslümanlara ‘Hayır’ çağrısında bulunan İmamlar şöyle konuştu:
YUSUF ANDAN: Böylesi bir ortamda referandum neden yapılıyor, manası nedir, Kürtlere ne söyleniyor ve Kürtlerin ne yapılması isteniyor? İşte sorulması gereken sorular bunlar. Cumhurbaşkanı Kürtlere, ‘referandum da bana destek verin beni padişah yapın’ diyor çünkü Yavuz Sultan Selim olmak istiyor. 500 yıldan sonra kanını tazelemek istiyor, arkasına büyük bir güç almak istiyor. Şu an Ortadoğu’nun üzerinde bir bulut dolaşıyor. Bu bulut vesilesiyle birçok insan özgürlüğüne kavuşacak. Cumhurbaşkanı bunu iyi biliyor. Halkımızın da bunu bilmesi lazım! ‘Evet’ ve ‘Hayır’ bizleri nereye götürür bilincine varmaları lazım.
‘Hayır’ çıması Kürtlerin zaferi ve özgürlüğüne vesile olacak. Eğer Kürtler bugün ‘Hayır’ demezlerse toparlanmamız 100 yıl alır ve iş işten geçer. Bin yıllardır biz Kürtlere sürekli hakaret, zulüm ve baskı uygulanmıştır. Bir daha aynı şeyleri yaşamamak için ‘Hayır’ diyoruz. 21. yüzyılda milyonlarca Kürt faili meçhul bir şekilde katledildi ve failleri korundu bunun için ‘Hayır’ diyoruz. 4000 köyümüz yakıldı, bunun için ‘Hayır’ diyoruz. 4 milyon insanımız bu memleketten göç etti, kimi Afrika’da, kimi Asya’da, kimi Avrupa’da kimi ise Avustralya’da, birçok yakınımızı kaybettik, kimin nerede olduğunu bilmiyoruz bunun için ‘Hayır’ diyoruz. 60 bin gencimiz tank, top ve kimyasallarla öldürüldü -hemen hepsi üniversite öğrencisiydi- onlar için ‘Hayır’ diyoruz. 100’e yakın belediyemiz işgal altında bunun için ‘Hayır’ diyoruz. Binlerce Kürt siyasetçi şu an zindanlarda esir tutuluyor onlar için ‘Hayır’ diyoruz. 6 milyon insanın iradesi ellerinden alındı ki bu 40 milyon nüfusu olan bir halka tekabül ediyor bunun için ‘Hayır’ diyoruz. Yüz binlerce gencimiz özgürlüğü için silah kuşandı, bu gençlerimizin şehit düşmesini istemediğimiz için ‘Hayır’ diyoruz.
Buradan dünya halkalarına sesleniyorum: bu gemi batarsa hepimiz batarız! Bu durum sadece Kürtlere değil; Araplara, Farslara, Türklere, Rumlara, İngilizlere ve Ruslara da zarar verir. O nedenle bu geminin batmasına izin vermeyin! Şefkat, rahmet, iyilik ve sevgi çerçevesinde beraber yaşayacağımız bir dünya mümkün.
‘HAYIR’ SESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ
MEHMET ZORLU: 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum için AKP iktidarı şimdiden bir arayış içerisine girerek ‘Evet’ sesini yükseltebilmek için Kürt halkının sandıklara gitmesini engellemeye çalışıyor. Buradan Kürt halkına çağrım ‘Evet’e karşı ‘Hayır’ sesini yükseltmek için mücadele etmeleridir çünkü ‘evet’ çıkması halinde var olan zulüm daha da artacaktır. Var olan durumda sadece biz Kürtler üzerinde değil, diğer ırklar üzerinde de ciddi bir baskı söz konusu.
ZALİMLERİN YARDIMCISI OLAN, SESİ VE RENGİYLE İSLAM’DAN PAY ALMAMIŞTIR
Allah-u Teala Kuran’ı Kerimde, “Kalbinizin meylini zalimin zulmünden yana kılarsanız ateşin yemi olursunuz” buyuruyor. Erdoğan, İslam dinini kullanan kuzu postunda bir kurttur. Kimse bu yalanlara kanmasın! Allah’ın Resulü bir hadisinde; “Zalimlerin yardımcısı olan, sesi ve rengiyle İslam’dan pay almamıştır” diyor. Yine Zumer Suresi 3. Ayette; “Dinim temiz ve paktır. Dinimde zulüm, hırsızlık, fuhuş ve küfür yoktur; adalet, eşitlik ve hukuk vardır” buyurur. İşte bu nedenle Müslüman ve dindarım diyen herkesin ‘Hayır’ demesi gerek.
15 YILDIR DEVAM EDEN BU DİKTATÖRLÜĞE ‘HAYIR’
ABDULLAH ARKAN: 2002 yılından bu yana İslam dini adı altında Kürt halkının onuru sömürüldü. Gerek Kürdistan, gerekse Türkiye’deki Müslümanlara çağrımız 16 Nisan’da gerçekleşecek referandumda 15 yıldır devam eden bu diktatörlüğe ‘Hayır’ demeleridir.
Son bir buçuk yılda 9 kentimiz yıkıldı, taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmadılar. Bu referandumdan ‘evet’ çıkması halinde diğer şehirlerimizi de aynı sonuç bekliyor. Halkımızın bunu görmesi ve ‘Hayır’ demesi gerek!
İktidarın elinden gitmesinden korktuğu için firavun misali çocuk, kadın, erkek, yaşlı ve genç ayrımı yapmadan bir halkı katliamdan geçiren bu zihniyetin ülkeyi felakete sürüklememesi için tüm Müslümanların ‘Hayır’ demesi gerek.