Amedliler: Heyecanlı ve umutluyuz

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından HDP Amed İl Örgütü’ne akın eden Amedliler, seçim sonuçlarını buradan takip ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasına akın eden Amedliler seçim sonuçlarını buradan takip ediyor. Heyecan ve morallerinin yüksek olduğu gözlenen Amedliler, HDP ve Selahattin Demirtaş'ın seçimden başarılı bir şekilde çıkacağına inandıklarını belirtti.

HDP'nin barajı aşarak en az 100 vekil çıkaracağını söyleyen İkram Yıldız şunları belirtti: "Her zaman partimize nasıl bir destek gerektiyse yine verdik. Kulp’ta korucular sandıklarda baskı uyguladılar. Halkımızın oy kullanmasına izin vermiyorlar. İrademiz ve oyumuz namusumuzdur. Bunlara sahip çıkmamız lazım."

ARTIK DİKTATÖRLÜK BİTSİN

Heyecanlı ve umutlu olduğunu söyleyen Mehmet Araç ise, en az 120 milletvekilinin meclise girmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meclise giden vekillerin zalimlerin yakasını tutarak onları sarsmaları gerekiyor. Bölgemizde genç bırakmadılar, hepsini öldürdüler, cezaevlerine attılar. Artık diktatörlük bitsin. Cumhurbaşkanlığı o ‘tek adam’ kazanmasın da kim kazanıyorsa kazansın. Demirtaş’ı da orada rehin tutuyor. Bugün de Allah’ın izniyle güzel geçecek. Demirtaş’ın çıkacağını umut ediyoruz."

BU SEÇİM ÇOK FARKLI

Yurttaşlardan İhsan Kuzu da heyecanlı olduğunu ve HDP’nin mutlaka kazanacağını belirterek, "HDP’nin kazanmasını istiyoruz. Sayın Selahattin Demirtaş’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Tek temennimiz budur. Genel olarak da halkımızın kazanmasını istiyoruz. Demirtaş’ın çıkacağına dair bir umudum var. Bu seçim de çok farklı bir seçim. Çünkü bu seçim hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimidir. Demirtaş’ın da içeride olması bu seçimi farklı kılıyor." Yurttaşlar HDP Amed İl Örgütü'nde toplanmaya devam ediyor.