Ankara’da 5 Alman vatandaşı gözaltına alındı

Ankara’da yapılan operasyonlarda 5 Alman vatandaşının gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturmadan kaynaklı 5 Alman vatandaşının gözaltına alındığı öğrenildi. Birkaç gün önce yapılan gözaltı operasyonunda alınan 5 Alman vatandaşının Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu ve gözaltılardan Alman Konsolosluğu’nun da bilgisi olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre arasında soruşturmaya kısıtlılık kararı getirildiği ve gözaltına alınanlar hakkında  “ örgüt üyesi olma” ve “örgüt propagandası yapma” iddialarıyla işlem yapıldığı belirtildi.

Gözaltına alınan 5 Alman vatandaşının emniyet işlemlerinin sona ermesi ardından savcılığa çıkarılması bekleniyor.

SOYLU DAHA ÖNCE TEHDİT ETMİŞTİ

Alman vatandaşlarına yönelik gözaltılar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Mart ayında Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışındaki konuşmalarını hatırlattı. Soylu yaptığı açıklamada, "Avrupa'da, Almanya'da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya'da, Bodrum'da, Muğla'da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye'de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil" demişti.