Ankara'da aileler de açlık grevine girdi

Tutsakların açlık grevi eylemlerine destekler büyüyor. Ankara'da aileler de açlık grevine başladı. Van'daki açlık grevini de yeni grup devraldı.

ANKARA 

Cezaevlerinde devam eden süresiz dönüşümsüz açlık grevi 58’inci gününe girerken, Ankara'da bulunan tutuklu aileleri, İHD şubesinde dayanışma grevine başladı. 

Ankara'da bulunan tutsak aile ve yakınları, cezaevlerinde 58’inci günü bulan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek olmak amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) şubesinde açlık grevine başladı. Aileler adına açıklama yapan Tevgera Jinên Azad (TJA) Aktivisti Gülhan Özlü, toplamda 22 cezaevinde 200'den fazla tutsağın süresi-dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu ve gün geçtikçe sayının arttığını hatırlattı.

Özlü, “Şu ana kadar hiçbir yetkili çözüm üretmek adına çaba sarf etmedi, herhangi somut bir gelişme kaydedilmedi” dedi.

Gün geçtikçe tutsakların sağlık durumlarının kötüleşerek, kritik aşamaya doğru gittiğinin altını çizen Özlü, “Çocuklarımız son derece yüksek bir moral ile açlık grevlerini sonuna kadar sürdüreceklerini söylemektedirler” diye belirtti. Ayrıca Özlü, tutsaklara yönelik keyfi uygulamaların pervasızca devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Özlü, cezaevindeki açlık grevleri ile dayanışma amacıyla 2’şer günlük süreli-dönüşümsüz açlık grevi başlattıklarını duyurdu.

Aileler de, tutsakların vücut bütünlüğüne zarar gelmeden ve ölümler yaşanmadan sorunun diyalog yolu ile çözülmesini istedi.

VAN

Van DBP İl Örgütü'nün binasında Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi tarafından başlatılan açlık grevi üçüncü gününe girdi. Dönüşümlü yapılan açlık grevini yeni bir grup devraldı. Açlık grevcileri, tecrit politikaları sona erene kadar eylemlerinin süreceğini açıkladı.