Ankara katliamı davası: Mahkeme Başkanı salonu terk etti!

Ankara Katliamı Davası'nın duruşmasında Mahkeme Başkanı, cübbesini çıkarttı ve salonu terk etti. Duruşma öncesi açıklama yapan aileler, Erdoğan'ın 'idam' mesajına da 24 Haziran'da yanıt verileceğini vurguladı.

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde AKP'nin desteklediği DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu 103 kişinin katledildiği katliama ilişkin açılan davanın duruşması, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma öncesi aileler adına 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) açıklama yaptı. Eyleme, sivil toplum örgütleri, emek ve meslek örgütleri temsilcileri ve HDP Ankara Milletvekili adayları Nazım Kurt ile Veli Saçılık katıldı.

Dernek Başkanı Mehtap Sakinci, bugüne kadar yapılan tüm duruşmalarda bir adım ileri gidilmediğini belirtti.

ERDOĞAN'A TEPKİ

Daha sonra kısa bir konuşma yapan HDP Ankara Milletvekili Adayı ve aynı zamanda 10 Ekim Katliamı yaralılarından Nazım Kurt, şunları söyledi: “Biz katilleri tanıyoruz. Biz bu IŞİD ile hareket edenleri Suruç'ta, Diyarbakır'da ve diğer katliamlarda tanıyoruz. Ankara Katliamı’nda katledilenler, denizlerin çocukları ile dağların çocuklarının birbirlerini öldürmesinler diye buraya geldiler. Karanlık eller değil, açık eller onları katletti."

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, hakkında idam istemlerine “Parlamento göndermiş olsaydı, çoktan onaylardım” diye karşılık vermesine tepki gösteren Kurt, "Böyle bir insan nasıl ülkeyi yönetecek. Biz gereken dersi 24 Haziran'da vereceğiz” dedi.

MAHKEME BAŞKANI SALONU TERK ETTİ!

Duruşmada ise savcının mütalaasını sunacak olmasına karşı müşteki avukatlar tepki gösterdi. Müşteki avukatlar yaptıkları savunmalarda delillerin toplanmadığı ve kamu görevlilerin de bu davada yargılanmasını gerektiğini vurguladı. Müşteki aileler ise avukatların savunmaları sırasında mahkeme başkanına tepki davanın mütalaa aşamasına getirilmesi konusunda tepki gösterdi. Tepkiler sırasında 10 Ekim ailelerinden Solmaz Kılıç salonda baygınlık geçirdi.

Mahkeme Başkanı ise gelen tepkilere karşı cübbesini çıkartarak, “mahkemeyi yargılayamazsınız” dedi ve salonu terk etti. Duruşma öğleden sonra devam edecek.