Antep’te devlet terörü: 9 kişi tutuklandı

Türk polisinin 14 Temmuz günü HDP, DBP ve SKYP’yi hedef alan operasyonlarında gözaltına alınan 29 kişiden 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AKP-MHP rejimi, Antep Cumhuriyet Başsavcılığı eliyle 14 Temmuz günü Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) eski ve yeni yöneticileri ile üyelerini hedef aldı.

Düzenlenen ev baskınlarında aralarında HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın’ın da olduğu 29 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 14’ünün emniyetteki sorguları tamamlandı ve adliyeye sevk edildi.

Sevk edilen isimler şöyle:

HDP İl Eşbaşkanı Aydın ile birlikte partinin Şehitkamil İlçe Eşbaşkanı İbrahim Dağ, İslahiye İlçe Eşbaşkanı Yusuf İyem, il yöneticileri Hasan Saran ve Abdullah Acar, eski il eşbaşkanı Atiye Okay, eski il yöneticisi Yeliz Yılmaz ile DBP eski İl Eşbaşkanı Habibe Tişkaya, il yöneticisi Sevinç Selçuk, Hurşit Besle, Abdulmutalip Kılıç ve Ömer Sungur, Enver Özmen ve avukat Adnan Erol.

Savcılığa verilen ifadeler sırasında 31 Mart yerel seçim sürecinde yürüttükleri çalışmalar, katıldıkları toplantılar, teknik ve fiziki takip, telefon kayıtlarına ilişkin sorular yöneltildi. 14 kişi “örgüt üyesi olmakla” suçlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın, Adnan Erol, Hurşit Besle, Abdullah Acar, Enver Özman, Sevinç Selçuk, Ömer Sungur, İbrahim Dağ ve Hasan Saran tutuklandı.

Diğer 5 kişi ev hapsi ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gözaldındaki diğer kişilerin bu Cuma günü adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Gözaltındakiler şöyle:

HDP Antep İl Eşbaşkanı Songül Koçdağ, Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Bahri Yarış, Ali Şimşek, Birgül Yıldırım, Recai Yılmaz, SYKP Antep İl Eşbaşkanı Mehmet Aşkar, Remziye Erdem, Songül Akman, Remziye Kuş, Ayfer Doğan, Necip Ateş, Cüneyt Kaya, Salih Birişik, Mustafa Can ve Bedirhan Akdoğan.