Arap Birliği’nden saldırılara tepki

Türkiye’nin dün gece Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur’a yönelik düzenlediği saldırılara tepki gösteren Arap Birliği Genel Sekreterliği, "Uluslararası hukuk normlarına aykırıdır” dedi.

Arap Birliği Genel Sekreterliği Basın Dairesi, Türk ordusunun Maxmur Kampı, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na gerçekleştirdiği hava saldırılarını yaptıkları açıklama ile kınadı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye’nin PKK’yi takip etme bahanesi ile Güney Kürdistan’a yürüttüğü askeri operasyonu kınadığı belirtilen açıklamada, “Türk askeri işgalinin Irak'ın egemenliğine yapılan bir ihlal olduğunu teyit etti" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ankara'nın 'uluslararası hukuku ve eşit derecede komşu Arap ülkeleriyle olan ilişkileri küçümsediğini' ortaya koyduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Türkiye'nin hem Suriye hem de Libya ve Irak olmak üzere Arap ülkelerine yönelik askeri müdahalesi, tüm Arap ülkelerinde endişelere, inkara ve kınamalara yol açıyor ve Türkiye'nin yayılmacı hırslarını yansıtıyor" denildi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı ise Türkiye'nin hava saldırısını, ülke egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle kınadı.