Askere gitmeyin çünkü...

Askere gitmeyin çünkü...

Vicdani Retçiler  TCK 318'de yer alan ve yeniden düzenlenmesi planlanan "Halkı askerlikten soğutma" kanun maddesine karşı  Çağlayan Adliyesinde sivil itaatsizlik eylemi yaptı. Tiyatrocu Mehmet Atak öncülüğünde buluşan vicdani retçiler siyasetçilerin, aydınların, yazarların ,akademisyenlerin de içinde yer aldığı  Kürtçe ve Türkçe vicdani ret mesajları  okudu.

Sosyalist, İslamcı, demokrat tüm kesimlerin buluştuğu eylemde  açıklamayı tiyatrocu Mehmet Atak okudu. Türk Ceza Kanunu’nun 301.maddesi gibi 318.maddesinin de ifade özgürlüğü önünde engel olarak durduğunu hatırlatan Atak, “ Halkı askerlikten soğutmak gibi bir suç olamaz. Biz böyle bir suçu kabul etmiyoruz. Türkiye’de ağır ağır bir dayatma olan zorunlu askerlik ile ilgili duygu ve düşüncelerimiz suç sayılacaksa, sayılsın. Biz bu suçu işlemek için buradayız” diye konuştu.

BU “SUÇU” İŞLİYORUZ VE İŞLEYECEĞİZ !

Açıklamadan sonra gönderilen mesajları  tiyatrocular Mehmet Atak  ve Ayşe Lebriz  okudu. Okunan mesajlarda şöyle:  Aras Güngör, “ Askere gitmeyin çünkü öldürmeyi öğrenmeyin”, Züleyha Önal, "Askere gitmeyin çünkü TSK 34 masum vatandaşını Roboski'de katleden faşizm yanlısıdır”, Ayla İşler Sümer Tsekka, “ Askere gitmeyin, ölmeye, öldürmeye, tektipleştirmeye , milliter bir dünyaya hayır deyin”,  Ahmed Hesen, “ Em naçin leşkeriyê; ji berk u em naxwazin canê xwe ji bo dewletê an jî ji bo mîlîtarizme bidin”, Ayşe Batumlu, “ Askere gitmeyin çünkü sizi ya katil ya ölü ya da bunlara potansiyeli olan bir kukla yapar”,  Ali Barış Kurt, "Askere gitmeyin çünkü dönemeyebilirsiniz" ,Ayşe Kilimci, “ Askere gitmeyin çünkü silah soğuk, mayın ölüm ,hayat güzel!”,  Cafer Solgun, "Askere gitmeyin kişiliğinizi ve insanlığınızı koruyun" , Devrim Gundesli , "Askere gitmeyin çünkü benim adıma birini öldürmenize izin vermiyorum", Barış Sulu,” Askere gitmeyin çünkü ordular katil yetiştirir”, Ercan Jan Aktaş,” Askere gitmeyin, çünkü biz hayatın yanındayız ölümün öldürmenin değil”,   Haluk Gerger "Askere gitmeyin çünkü kapitalizmde askerlik silahlı sermayenin parasız tetikçisi olmak demektir" , Ayşegül Şora,” Askere gitmeyin yoksa devletin adam öldürmesine ortak olursunuz”, Roni Margulies de, "Askere gitmeyin çünkü emir komuta zincirinin olduğu yerde özgürlük, eşitlik ve adalet olmaz" , Zeynep Alica, “ Askere gitmeyin çünkü her gün evlerde ve sokaklarda kadın öldüren hegemonik erkeklik orada sürekli üretiliyor” , Doğu Eroğlu, “ Askere gitmeyin çünkü kışlada olmadığınız her gün barış toplumsallaşır” ,  Kejê Bêmal, “ Askere gitmeyin çünkü insansınız !”, Efe Özikiz, “ Askere gitmeyin çünkü sizi seviyorum”.