Aslı Erdoğan ile uluslararası dayanışma büyüyor
AKP rejiminin tutukladığı yazar Aslı Erdoğan’a destek eylemleri Avrupa’da yayılıyor. Fransa’da çok sayıda aktivite öngörülüyor.
AKP rejiminin tutukladığı yazar Aslı Erdoğan’a destek eylemleri Avrupa’da yayılıyor. Fransa’da çok sayıda aktivite öngörülüyor.
Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan, 17 Ağustos günü evinde gözaltına alınarak tutuklandı. Hakkında ömür boyu hapis cezası isteniyor. Erdoğan’ın davası 29 Aralık’ta başlayacak.
Yazar Erdoğan için Fransa ve dünyada dayanışma eylemleri artıyor. Tiyatro salonları, kitapçılar ve şiir evlerinde okuma seansları yapılıyor.
10 Aralık günü Paris’teki Bastille Tiyatrosu’nda saat 17.00’de komedyen Clotilde Hesme bir okuma günü düzenledi. 11 Aralık’ta saat 16.00’da Marsilya’daki Maupetit Kitabevi’nde “Piedebiche” kolektifi benzer bir etkinlikte bulundu.
12 Aralık’ta saat 18.00’de Brest kentindeki LCause salonunda Genneviève Robin, Guy Abgrall ve Françoise Bachelier isimli sanatçılar Aslı Erdoğan’ın “Taş Bina ve Diğerleri” kitabından pasajlar okuyacak. Bu okumaya Marie-Pierre Pinard’ın viyolonseli eşlik edecek.
Aynı gün Bordeaux kentindeki La Machine à Musique’te saat 17.00’de bir okuma gecesi düzenlenecek. Nantes kentinde de saat 19.00’da Aslı Erdoğan’a özgürlük kolektifi “La Manufacture des tabacs” da Fransızca ve Türkçe okuma yapacak.
12 Aralık’taki diğer bir etkinlik de Paris’teki Şiir Evi’nde (La Maison de la Poésie) saat 20.00’de düzenlenecek. Bu dayanışma gecesine çok sayıda yazar ve sivil toplum örgütü destek veriyor.
13 Ocak 2017’de saat 18.00’de Chartres’taki L’Esperluète kitabevinde bir okuma gecesi yapılacak.
Ayrıca 1 Aralık’tan 24 Aralık’a kadar İsviçre’deki “La Maison éclose”, “Özgür olması için oku” başlığı ile etkinlikler düzenliyor. Bu eylemleri Uluslararası Af Örgütü de sahipleniyor.