Aspir son yolculuğuna uğurlandı

Kars Kağızman’da girdiği bir çatışmada şehit düşen HBDH/MLKP üyesi Koray Aspir, Gazi Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Kars Kağızman'da bir çatışmada şehit düşen Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) ve Marksist Leninst Komünist Partisi (MLKP) üyesi Koray Aspir için Gazı Mahallesi Cemevi’nde cenaze töreni düzenledi. Törene Aspir'in ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Erdal Avcı, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü yanı sıra birçok kişi de katıldı. Aspir'in kızıl bayrakla sarılan tabutu karanfillerle donatıldı. Törende sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür" ve "Koray yoldaş ölümsüzdür" sloganları atıldı.

‘ANILARINI ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ’

Cemevi avlusunda yapılan törende ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Koray'ın anıları çok büyük, çok değerli. Bugün bizim omuzlarımızdaki yük bir kez daha yükseldi. Hasan Ocaklardan bugüne kadar tüm yoldaşlarımızın anılarını zaferlere ulaştırmak görevimiz, Koray yoldasın anısını zafere ulaştırmak bir kez daha görevimiz. Buradan bir kez daha söz veriyoruz, anılarını zafere ulaştıracağız" denildi.

Yapılan konuşmanın ardından Koray Aspir şahsında, yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

‘ÖRNEK OLSUN’

Saygı duruşunun ardında Aspir ailesi adına Müslüm Aspir söz aldı. Aspir, "Koray'a hasretim büyük. Ama yoldaşları arasında görünce çok mutlu oldum. Yoldaşları arasında huzur bulacak, ışıklar içinde uyusun. Mücadelesi bize örnek olsun, bayrağını yerde bırakmayacağız. Ezilen halklar için Rojava'da mücadele ede eden arkadaşlarına selam olsun. Geçmişten biliyoruz, bıraktığı mektuplardan biliyoruz, arkadaşları arasında huzur bulacak. O yüzden Ankara'da değil burada defin olsun istedik" dedi.

Konuşmaların ardından dini vecibeler yerine getirildi. Aspir daha sonra toprağa verilmek üzere Gazi Mezarlığına doğru yola çıkıldı. Polis cenazenin çıkışında flamaların taşınmasına müsaade etmedi. Kitleyi de zırhlı araçlarla yol boyunca abluka altında tuttu. Mezarlık girişinde de kitleyi GBT ve üst aramasına yaptı. Ardından Aspir, defnedildi.