Bu hafta sonu Avrupa'nın birçok kentinde Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek ve Strasburg'da devam eden açlık grevine destek vermek amacıyla Kürtler deðişik eylemler yaptı. Köln'de bir grup genç yolcu gemisini işgal ederken, Zürih'te 30 Kürt kendisini merkez tren garına zincirledi. Ayrıca birçok kent merkezinde açılan çadırlarla bildiriler daðıtıldı, destek imzaları toplandı.
Cumartesi ve Pazar günü Kürtler, Avrupa'nın birçok kentinde deðişik eylem ve gösteriler düzenlediler. PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridi kınayan Kürtler Öcalan'a özgürlük isterken, Fransa'nın Strasburg kentinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevine de destek verdiler.
ZÜRÝH'TE GENÇLERDEN ZÝNCÝRLÝ EYLEM
Ýsviçre'nin Zürih kentinde Kürt gençleri kendilerini Zürih merkez tren garında zincirledi. 30'a yakın Kürt gencinin katıldıðı eylemde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekilerek "Öcalan'a özgürlük" sloganları attı. Strasbourg'da devam eden açlık grevine destek veren gençler eylemi Ýsviçre polisinin müdahalesi ile son buldu.
BORDEAUX'TA AÇLIK GREVÝ SONA ERDÝ
Strasbourg'ta devam eden açlık grevi eylemi ile dayanışma amacıyla Fransa'nın Bordeaux kentinde başlatılan iki günlük açlık grevi düzenlenen yürüyüşle sona erdi. "Ey Ýnsanlık! Kürtler demokrasi ve adalet için ölüm orucunda" pankartını taşıyan kalabalık bir kitle, Victoire meydanına kadar yürüdü.
Strasburg'taki eylemcilere destek verilmesi çaðrısı yapan göstericiler açlık grevi eylemcilerinin yeleklerini giymesi dikkat çekti. Kitle yol boyunca Fransızlara "Türkiye'ye gitmeyin" içerikli bildiriler daðıtırken, Kürtlerin taleplerine kulak verilmesi istendi.
Hollanda'nın birçok kentinde ise Kürt gençleri Türkiye turizmini boykota çaðıran afişler astı. Afişlerde Avrupalılara "Türkiye Kürtlere karşı suç işliyor, bu ülkeye gitmeyin" çaðrısı yapıldı.
HAMBURG'DA ÇADIRLI EYLEM
Almanya'nın Hamburg'da Şehit Andok Gençlik Meclisi Strasburg'daki açlık grevi eylemcilerine desteklemek amacıyla iki günlük çadır eylemi başlattı. Gençler kurdukları çadırda Öcalan üzerindeki tecrit ve açlık grevleri hakkında bilgiler verirken, bildiriler daðıtıyor.
Çadırda ayrıca YEK-KOM ve YXK'nin Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'ne gönderilmek üzere başlattıðı imza kampanyası için de imzalar toplanıyor. Dün start alan eylemin bugün akşam saatlerinde sone ermesi bekleniyor.
Yine Almanya'nın Kiel kentinde şehir merkezinde bulunan Asmus Mremer Meydan'ında da bir süredir çadır eylemi devam ediyordu. Çadır eyleminin bugün akşam saatlerine kadar süreceði örenildi. Kiel Kürt-Alman Dostluk Derneðinden bir heyet ise Schleswig Holstein Eyalet Parlamentosu ve Parlamentoda grubu bulunan siyasi partilere bir dosya sundu.
KÖLN'DE GEMÝ ÝŞGALÝNE GÖZALTINA
Almanya'nın Köln kentinde ise Kürdistan Genç Kadınlar Ýnsiyatifi öncülüðünde bir grup Kürt genci, Rehn nehri üzerinde seyahat eden ve içinde yaklaşık 20 yolcunun bulunduðu bir gemiyi 14:45 sularında işgal etti. Grup, Gologne 6 isimli geminin üstüne PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın büyük bir posterini ve Strasbourg'taki açlık grevine ilişkin pankartlar astı.
Geminin içerisinde açıklama yapan gençler, eylemi Kürdistan Gençlik Ýnisiyatifi'nin "Azadiya Rêbertî azadiya me ye, an azadî, an azadî" şiarıyla başlattıðı eylem kampanyası çerçevesinde yaptıklarını bildirdiler. Öcalan üzerindeki tecridi ve Strasbourg'Da devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevine dikkat çekmek için bu eyleme yaptıklarını belirten gençler, Alman kamuoyundan destek istediler.
Bildireler daðıtan 10 kişilik gruba ise Alman polisi müdahale etti. Yaklaşık yarım saatin ardından gemiye güvenlik botlarıyla gelen polisler, gençleri kimlik kontrolü yaptıktan sonra gözaltına aldı.
ANF NEWS AGENCY