Fransanın başkenti Pariste Avrupanın eşcinseller ve transeksüellere açık ilk camisi hizmete açıldı. Ýlerici camii projesinin öncülüðünü ise 35 yaşında Cezayir kökenli bir eşcinsel yapıyor.
Başkent Pariste Cuma günü hizmete açılan camide, diðer camilerde kendisini dışlanmış hisseden eşcinseller, transeksüller ile kadınların ibadet etmesinin önünün açılması hedefleniyor. Avrupada bir ilk olan cami projesinin öncülüðünü, kendisi de eşcinsel olan antropoloji ve psikoloji alanında doktora tezini hazırlayan Ludovic-Muhammed Zahid isimli bir Müslüman yapıyor.
Eşcinsel müslümanları bünyesinde toplayan derneðinde 325 üyesi olduðunu söyleyen Zahid, basına verdiði demeçte, 2010 yılında yalnızca 6 kişi olarak yola çıktıklarını kaydediyor. Zahid, sayılarının giderek artması ile, eşcinsel Müslümanların rahatsız edilmeden ibadet edebilecekleri bir mekana ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.
Diðer ibadetlerde kalabalık olmasına raðmen eşcinsellerin hemen deşifre olduðunu belirten Zahid, bu nedenle kendilerini dışlanmış hissetmeden, rahatça ibadet edebilecekleri bir ibadethanenin önemine dikkat çekiyor. Zahid, eşcinsel ilişkiler üzerine daha da ileri giderek, Hz. Muhammedin bugün yaşasa eşcinsellere nikah kıyacaðı görüşünü savunuyor.
Parisin doðusundaki bir banliyöde açılan camiye, yine eşcinsel olan bir budist rahibin ev sahipliði yaptıðı bildirildi.