Avukatlar İmralı’ya gitmek için başvurdu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları iki yılı aşkın bir süredir hiçbir haber alınamayan mutlak tecrit altındaki müvekkilleri ile görüşmek için yeni başvurularda bulundu.

Görüşme başvurularını Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Rezan Sarıca, Raziye Öztürk, Faik Özgür Erol ve Mazlum Dinç yaptı. 

Avukatlar, müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne başvurdu.

Avukatlar, İmralı’da mutlak tecrit altındaki diğer tutsaklar Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de aynı başvurularda bulundu.

Asrın Hukuk Bürosu 2 Mayıs günü yaptığı yazılı açıklamada, “25 Mart 2021 tarihinden bu yana Abdullah Öcalan’dan haber alamamaktayız” demişti.

Açıklamada ayrıca “Avukatları ve ailesinin tüm başvurularına ve çabalarına karşı Abdullah Öcalan ve İmralı’da bulunan diğer üç müvekkilimizin yaşam koşullarından ve sağlık durumundan haberdar değiliz. Bu durum bizleri ve tüm toplumu tedirgin etmektedir” ifadeleri kullanılmış ve derhal görüşme olanağı talep edilmişti.