Avukatlar: Meslektaşımız Şengül tecritte

ÖHD ve ÇHD'liler, Avukat Fuat Şengül'ün mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklandığına ve tecrit altında olduğuna dikkat çekti.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi üyesi Avukat Fuat Şengül, Balıkesir’de eski bir müvekkiliyle yaptığı bir görüşmeden dolayı hakkında açılan soruşturma kapsamında 21 Kasım’da tutuklanıp, Balıkesir Kepsüt L tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Şengül için Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların, Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi içinde yapmak istediği sessiz oturma eyleme başsavcı izin vermedi. Bunun üzerine avukatlar, eylemi adliye binası önünde gerçekleştirdi. Avukatlar adına açıklamayı ÖHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Fatma Demirer yaptı.

'SAVUNMA YARGILANAMAZ'

Eylemin başsavcılık tarafından engellenmesini eleştiren Demirer, kararın hukuka aykırı olduğunu söyledi. Meslektaşları Şengül'ün mesleki faaliyetinden dolayı tutuklandığını ifade eden Demirer, "Meslektaşımızın yanındayız. Avukatlık faaliyetleri nedeniyle bir avukat yargılanamaz, bu hukuka aykırıdır. Savunma yargılanamaz" diye konuştu.

'İLAÇLARI VERİLMİYOR, TECRİT ALTINDA'

Demirer’in ardından söz alan ÖHD Yönetim Kurulu ve Baro İnsan Hakları Merkezi Üyesi Nazan Sakallı Aktaş ise, Şengül'ün tutuklandığı günden beri koğuşa verilmeyip tecrit altında olduğunu aktardı. Aktaş, şunları söyledi: "Tutuklandığı 4 gün boyunca kendisine kıyafetleri ve diğer önemli en temel ihtiyaçları verilmedi. Bir gün boyunca yemek ve su ihtiyacı karşılanmadı. Meslektaşımız aynı zamanda tansiyon hastasıdır. Kendisi koğuşa verilmediği gibi revirde tutulup doktordan tansiyon ilacı yazdırması da engelleniyor. Elinde kalan ilaçlarını idareli kullanmaya çalışıyor. Biz bu konuda arkadaşımızın avukatları olarak bu uygulamanın işkence suçu oluşturduğunu söylüyoruz. Bununla ilgili gerekli şikayetleri yapacağız. Fuat Şengül serbest bırakılsın, savunmaya dokunmayın.”