Aydeniz: Sokakta direniş büyüyerek sürecek

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, bugünkü siyasi soykırım operasyonuna tepki göstererek, "Dünyaya ilham kaynağı olan Kürt kadınları yalnız bırakılmamalı. Sokakta direnişi sürdüreceğiz" dedi.

Amed'de bu sabah düzenlenen siyasi soykırım operasyonunda TJA aktivistleri, gazeteciler, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütü yöneticisi ve üyesi kadınların gözaltına alınmasına ilişkin Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) Genel İrtibat Bürosu’nda basın toplantısı düzenlendi.
HDP Kadın Meclisi öncülüğündeKİ toplantıya DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun ve Feleknas Uca da katıldı.

'SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Bugün Özgür Kadın Hareketi tüm dünya ve Ortadoğu'ya yönelik örnek, ilham kaynağı olan bir harekettir. Kadın hareketinin ilham kaynağı olması faşist iktidarı korkutuyor. Bu sabah evlere yapılan baskınla, kapılar balyozlarla kırıldı. Haksız hukuksuz bir şekilde arkadaşlarımız gözaltına alındı. AKP ve MHP faşist iktidarı tek renk, tek ses yaratmak istiyor. Bugün kadınlar bu faşist yapılanmaya karşı mücadele ediyor" dedi.
Aydeniz, kadınların mücadelesinin büyüdüğüne dikkat çekerek, "Özgür Kadın Hareketi birey değil, herhangi bir kurum değil, sistemdir. Özgür Kadın Hareketi eşit, özgür bir yaşamından yanadır. Faşist sistem ise kadını tanımayan, demokrasiyi tanımayandır. Kadın mücadelesi bir sistemdir. Biz de o sistemin bir parçasıyız. Özgür Kadın Hareketi yalnız değildir. Cesaretle adımlar atarak her gün daha da büyüyor. Kürt kadınlar iktidara, faşiste göre kendisini şekillendirmedi. Özgürlük taleplerine göre kendisini şekillendirdi. Özgür Kadın Hareketi ve Kürt özgürlük hareketi sonuna kadar, sonuna kadar mücadelesini yürütecek ve büyütecektir” şeklinde konuştu.

'DÜNYAYA İLHAM OLAN KÜRT KADINLAR YALNIZ BIRAKILMAMALI'

Aydeniz, kadın kurumlarının mücadeleden geri adım atmayacağını vurgularken, şu mesajları da verdi:
"Kadınlar kimsenin lütfuyla, bahşetmesiyle kazanımlarını elde etmediler. Büyük bedeller ve büyük mücadeleler vererek kazanımlarını elde ettiler. Dolayısıyla bunu büyütmenin ve kalıcı hale getirmenin yol ve yöntemi de birlikte mücadele etmek olduğunu, yan yana durarak, sokaklarda, kurumlarımızda, mecliste ve hayatın her alanında bu mücadeleyi sürdüreceğimizi, asla geri adım atmayacağımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Kadınların teslim olacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Dünyaya ilham kaynağı olan Kürt kadınları yalnız bırakılmamalıdır. Kürt kadınına yönelik saldırılar Türkiye kadın hareketine ve dünya kadınlarına yönelik bir saldırıdır. Kürt halkına yönelik düşmanlıkta sınır tanımıyorlar. Amaç, Kürt halkının, kadın mücadelesinin Türkiyelileşmesinin önünü kesmektir. Biz bu saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz. Çünkü biz büyük bir mirasın sahibiyiz. Rosalar'ın Clara Zetkin ve Sakine Cansız'ların mirasını taşıyoruz. Bu mirasa sahip çıkarak sokaklarda direnmeyi sürdüreceğiz.”