AYM operasyonlara zaman kazandırıyor

Cizre'de mahsur kalan yaralılar için AYM'ye yapılan başvuru, avukatların beyanı yeterli görmeyerek, Cizre Kaymakamlığı'ndan bilgi istendi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Nuray Özdoğan ve Özgür Erol ile Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Eşbaşkanı Gülşen Özbek tarafından sabah saatlerinde hala Cizre'de saldırı altında olan yaralıların bulunduğu eve sağlık ekiplerinin ulaştırılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunmuştu. AYM, öğlen saatlerinde avukatlardan skandal bir taleple mahsur kalan yaralıların kimlik bilgilerini istedi. 

Avukatların girişimleri sonucu AYM bu kez de Cizre'de yaşananlara ilişkin avukatların verdiği beyanları yeterli görmeyerek, Cizre Kaymakamlığı'ndan bilgi istedi. Mahkeme Cizre Kaymakamlığı'nın vereceği bilgilere göre kararını açıklaması bekleniyor. 

Günlerdir Cizre'de bir binanın bodrumunda mahsur kalan yaralılardan Nusret Bayar sabah saatlerinde yaşamını yitirmişti. 24 yaralının bulunduğu binaya gitmeye çalışan ambulanslar karakola çekilirken, devlet güçlerinin saldırıları devam ediyor.