Bahçelievler’de iktidar bloku kaybedebilir

İstanbul’un 15 ilçesinde aday gösteren, bazı ilçelerde demokrasi güçleriyle birlikte AKP-MHP blokuna kaybettirmeye yönelik tavır belirleyen HDP’ye göre AKP’nin kaybetmesi mümkün.

HDP’nin İstanbul Bahçelievler İlçesi Belediye Meclis Üyesi adayı Gökhan Özer, “Belediyeleri aldığımızda, yani rant kaynaklarını ellerinden aldığımızda ortada AKP diye bir parti kalmayacaktır. Bu kaynağını elinden almalıyız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul’dan 15 ilçelerde belediye başkan adayları belli oldu. Bu ilçeler; Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Çekmeköy, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sultanbeyli, Sultangazi ve Ümraniye. HDP, İstanbul'un bazı ilçelerinde ise sadece belediye meclis üyelikleri için aday çıkaracak. Bu ilçeler ise Beyoğlu, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Eyüp, Kartal, Sarıyer, Şile, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu.

HDP’nin Bahçelievler Belediye Meclis üyesi Gökhan Özer, Adıyamanlı. Özer, üniversite yıllarından beri siyasi çalışmaların içinde. Yerel seçimlerin, aynı zamanda örgütlenme çalışmalarının bir parçası olduğunu kaydeden Özer, Bahçelievler’de de böyle yaklaştıklarını söyledi.

BELEDİYESİZ AKP YOK OLUR

HDP’nin temel hedefinin Kuzey Kürdistan’da bulunan belediyelere atanan kayyumları defetmek, Türkiye kentlerinde ise AKP ve MHP’yi geriletmek olduğunu hatırlatan Özer, şunları söyledi: “AKP, çevresindeki rant kaynağıyla büyüdü ve varlığını sürdürüyor. AKPli gibi görünüp ama aslında AKPli olmayan binlerce insan var. Dolayısıyla belediyeleri kazandığımızda, yani rant kaynaklarını ellerinden aldığımızda ortada AKP diye bir parti kalmayacaktır. Yerel seçimlerden sonraki genel seçimlere çok güçsüz bir şekilde girecektir. Bu kaynağını elinden almalıyız” dedi.

AKP BELEDİYELERİNİN MİNYATÜRÜ

Bahçelievler ilçesinin temel sorunlarından en önemlisinin otoparkların yapılmamasından kaynaklı yaşanan yoğun trafiğin olduğunu aktaran Özer, kentsel dönüşüm adı altında yıkılan binaların yerine daha yüksek katlı binaların yapıldığını, park ve yeşil alanların yapılmadığını söyledi. “Her yeri ve her şeyi betonlaştırıyorlar” diyen Özer, “Bahçelievler, diğer bütün AKP belediyelerinin bir minyatürü gibi. Sorunların tamamı burada da mevcut” diye konuştu.

AKP VE MHP’Yİ GERİLETECEĞİZ

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Özer, şunları paylaştı: “Seçim bürolarımızı yavaş yavaş açacağız. Seçim bürolarını bir nevi örgütlenme merkezi haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. HDP, sadece bir seçim partisi değildir. Seçim çalışmalarının yanı sıra yeni insanları aramıza katacağız. Önce kapı kapı ziyaretlere başlayacağız. O kapı kapı ziyaretlerde de referans alacağız. Gidip bir yurtsever ailenin kapısını çaldığımızda oradan referans almaya çalışacağız. O sokakta mutlaka her ailenin tanıdığı, bildiği AKP’ye oy veren ama ikna edilmeye hazır bir tanıdığı vardır. Bu şekilde somut örgütlenmeyi yaratmış olacağız. Elbette gAKP ve MHP’yi gerileteceğiz.”