Bahçesaray Saray'dakine uzak

Van’ın Bahçesaray ilçesi, HDP'ye 7 Haziran'da verdiği yüzde 65'lik desteği aşmakta kararlı: "Bu bayram, Demirtaş’ın özgürlüğüne; Erdoğan’ın da gidişine vesile olsun."

Bahçesaray ilçesinde halk, 24 Haziran’da Erdoğan ve AKP hükümetine ‘Tamam’ demeye hazırlanıyor.

Van'ın Miks (Bahçesaray) ilçesi, 1987'de bu statüye kavuştu. Özellikle 80-90’lı yıllarda devletin koruculaştırma politikalarına karşı direndiği için birçok katliamla karşılaşan Bahçesaray'da HDP’nin oldukça güçlenmesi dikkat çekiyor. Bahçesaray şimdi tarihine yakışır bir biçimde 24 Haziran’da yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

7 Haziran seçimlerinde Bahçesaray’da yüzde 65 oy alırken, AKP’nin oy oranı yüzde 28.2’de kaldı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise tüm şiddet politikalarına rağmen Bahçesaray’da HDP yine yüzde 50 oy ile birinci parti oldu. Belediyeyi 2014 seçimlerinde yüzde 53 ile BDP kazandı.

ZULME KARŞI DURMAK İÇİN HDP

Bahçesaray’da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 58 yaşındaki Remzi Öner’e göre HDP’nin başarısı ve Demirtaş’ın özgürlüğü İslam alemi için de önemli. Öner, şöyle izah etti: "Ramazan Bayramı geliyor. Ben bu bayramın Demirtaş’ın özgürlüğüne ve Erdoğan’ın gidişine vesile olmasını istiyorum. Tüm insanlar özgür kalsın, barış içinde yaşasın istiyorum. Hakiki bir İslamiyet ancak eşitlik ve özgürlükle ve zulme karşı durmakla mümkün. Bende bir Müslüman olarak bu yüzden HDP diyorum."

1 OY MİLYONLARIN KURTULUŞU DEMEK

Hayatını İstanbul’da sürdüren ancak Ramazan Bayramı'nı ailesiyle geçirmek için Bahçesaray’a gelen Ümran Tekdal ise bir oyun bile çok ama çok önemli olduğu bir seçime girdiklerini vurguladı. Tekdal, "Kürdistan’ın her tarafında barışın ve kardeşliğin esas olmasını istiyorum. 24 Haziran’da bir kez daha özgürlük kazanacak. Demirtaş’a 1 oy verelim, HDP’ye 1 oy verelim… 1 oy verelim milyonlarca insanımız kurtulsun” şeklinde konuştu.

24 HAZİRAN’DA 'TAMAM' DİYECEĞİZ

Bahçesaraylı Behram Hazır da seçimler için Kürtlere seferberlik çağrısında bulundu. 24 Haziran tarihinin halkın kurtuluş günü olacağını dile getiren Hazır, "Eşbaşkanımız Selahattin Demirtaş’ın ve halkımızın özgürlüğü için 24 Haziran’da 'Tamam' diyeceğiz" dedi.