Bakan Ergin’den ‘PKK’ye genel af’a yalanlama

Bakan Ergin’den ‘PKK’ye genel af’a yalanlama

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdað'ın dün gündeme getirdiði 'genel af' Ýddialarını yalanladı. Ergin, "Milletvekilimizin kendi deðerlendirmesidir. Gündemde böyle bir konu yok" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoðan’ın talimatı ile Kürt illerinde incelemelerde bulunan 5 AKP’li vekilden Mardin milletvekili Muharrem Akdað, dün yaptıðı açıklamada, PKK’nin silah bırakması durumunda genel affın gündeme gelebileceðini söylemişti. Akdað, "Örgüt üst yönetiminden 250- 300 kişi üçüncü ülkelere gidebilir. Diðerleri demokratik ortama katılarak siyasal alanda faaliyet gösterebilir" demişti.

Bu açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdað, böyle bir çalışma olmadıðını belirtmişti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de yaptıðı açıklamada, Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdað'ın açıklamalarını yalanladı. Ergin, "Milletvekilimizin kendi deðerlendirmesidir. Gündemde böyle bir konu yok" dedi.

ANF NEWS AGENCY