Bakırköy’deki kayyum protestosuna polis engeli

Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla Bakırköy’de bir araya gelen HDP’liler polis tarafından engellendi. Polis, HDP’li vekilleri ablukaya aldı.

HDP İstanbul İl Örgütü çağrısı ve HDP milletvekillerin katılımıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılmak istenilen kitlesel basın açıklaması polis tarafından engellendi. Kitleyi zorla meydandan uzaklaştıran polisler, milletvekilli Musa Piroğlu, Züleyha Gülüm ve Dilan Dirayet Taşdemir’i abluka altına aldı.

HDP İstanbul İl Örgütü öncülüğünde Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılmak istenilen açıklama polis tarafından engellendi.

Eylem öncesi meydanda ablukaya alan polisler, kitle toplanır toplanmaz müdahale anonsu yaparak, HDP milletvekillerinin etrafını çevik kuvvet çemberine aldı. Polis basın mensuplarının çekip yapmasını da engelledi. Zorla meydandan uzaklaştırılan kitle ise bu keyfi uygulamayı zılgıt ve ıslıklarla protesto etti. Darp edilerek gözaltına alınmak istenilen bir kişi ise vekil Züleyha Gülüm tarafından kurtarıldı.

 HDP milletvekillerine yönelik abluka sürüyor…